Man pistolrånad på pizza i Göteborg

Fyra personer har säkrats av polisen misstänkta för att under pistolhot ha rånat en man på en pizza, en telefon och matvaror.
– Hunden hade nog ganska bra spår att gå efter då spårade efter en pizza och matvaror, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

ANNONS
|

Polisen larmades om det misstänkta personrånet klockan 15.21 på onsdagseftermiddagen. Offret uppgav då för polisen att tre personer hotat honom med ett pistolliknande föremål och tvingat till sig en pizza, en mobiltelefon och en kasse med matvaror.

Rånet ska ha inträffat vid Korsvägen i centrala Göteborg. Gärningsmännen ska därefter ha flytt till fots mot Näckrosdammen.

Polisen började direkt efter rånet att spåra efter gärningsmännen med hjälp av bland annat en hundpatrull och man hittade tidigt både maten och den stulna pizzan.

– Hunden hade nog ganska bra spår att gå efter då den spårade efter en pizza och matvaror, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

ANNONS

Fyra misstänkta

Kort därefter lokaliserade också polisen fyra killar i 14-16-årsåldern som stämmer in på det signalement som offret har uppgett på rånarna.

Vid platsen hittas också ett vapen kastat på marken. Det är i nuläget oklart om det rör sig om ett riktigt vapen.

– Då två av de misstänkta inte har uppnått straffbar ålder är de inte gripna i lagens mening, men de är ändå frihetsberövade och kommer att lämnas över till sociala myndigheter. Offret har uppgett att tre personer utförde rånet och när vi anträffade de misstänkta var de fyra stycken. Nu får vi utreda vem som har gjort vad och vilka som har varit delaktiga, säger Stefan Gustafsson.

Ingen person uppges ha kommit till fysisk skada i samband med rånet.

Vid 16-tiden hade Stefan Gustafsson ingen mer information om det pistolliknande föremålet som användes vid rånet är ett riktigt vapen.

– Det kan lika gärna vara en soft air gun, men för personen som utsätts är det omöjligt att avgöra i stunden och jag hade inte vågat göra något om jag hotades med ett sådant vapen och svårighetsgraden på brottet blir i sig lika allvarligt, det vill säga att det handlar om ett väpnat rån, säger Stefan Gustafsson.

ANNONS
ANNONS