Man öppnade dörren – blev skjuten

Under fredagen besköts en man i en bostad i Kållered. Polisen utreder händelsen som mordförsök. Inne i bostaden befann sig en kvinna och ett litet barn.
– De som gjorde det här kan ju inte veta vem som skulle öppna dörren, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst.

ANNONS

Larmet om skjutningen kom in till polisen klockan 17.41 på fredagen. Polis och ambulans larmades till platsen. Tidigt under insatsen syntes även polisens helikopter över området.

– En man har anträffats skadad. Enligt larmet är han skjuten och förd till sjukhus, men jag kan inte uttala mig om vilken typ av skador han ska ha, berättade polisens presstalesperson Jenny Widén kort efter larmet.

Skottlossningen inträffade i ett bostadshus i Kållered. Den skjutna mannen besköts när han öppnade dörren till bostaden efter att gärningsmännen ringde på. Inne i bostaden befann sig då enligt uppgifter till GP en kvinna och ett litet barn.

ANNONS

– De som gör det här tänker inte på konsekvenserna. De kan ju inte veta vem som skulle öppna dörren. Man tänker inte alls på riskerna för tredje part utan är bara helt fokuserade på en sak, säger Christer Fuxborg.

Enligt polisen avlossades flera skott. Flera hylsor har också säkrats vid platsen.

– Jag vet inte hur många skott han blev träffad av, men vi har ju hittat flera tomhylsor, säger Christer Fuxborg.

Polisen spärrade enligt GP:s reporter på plats, av en trappuppgången till den aktuella lägenheten och platsen bevakades under hela fredagskvällen av poliser beväpnade med förstärkningsvapen.

– Vi har spärrat av bostaden och tekniker ska göra en teknisk undersökning av platsen, berättade Jenny Widén under fredagskvällen.

Polisen knackar dörr i området

Under kvällen höll polisen förhör i området. När GP anlände till platsen kort efter skjutningen höll personer som befann sig i lägenheten under skottlossningen på att lämna platsen. Den skjutne mannen hade då redan körts iväg i ambulans.

– Det var hemskt att se en kvinna komma utspringandes gråtande med sitt barn, säger ett vittne till händelsen.

Under fredagskvällen knackade polisen även dörr i området för att samla in fler vittnesuppgifter.

Polisen hade ännu inte gripit någon misstänkt under lördagsmorgonen.

ANNONS

En person som i närheten av brottsplatsen berättar att denne hörde att något hände, men hann aldrig se någon misstänkt gärningsman.

– Det var en jävla smäll och så massa krasch och brak. Sen lät det som att någon tappade något eller som om någon sprang nedför trapporna, berättade personen för GP:s reporter på plats.

Två män sprang från platsen

Två andra boende i området berättar att de hörde ett ljud från trappuppgången som polisen senare spärrade av. Kort därefter berättar de båda att de såg hur två unga män kom utspringandes från den aktuella porten och sprang från platsen.

Enligt polisen ska en bil ha setts lämna platsen i samband med händelsen. Bilen bedöms i nuläget som högintressant för den vidare utredningen.

Den skadade mannen vårdas nu på sjukhus.

– Det är en man i 25-årsåldern. Hans tillstånd är allvarligt men stabilt, berättade Karin Lerjestedt vid Sahlgrenskas pressjour under fredagskvällen.

På lördagsmorgonen hade läget förbättras något och var stabilt enligt Olof Sjölin vid Sahlgrenskas pressjour.

– Jag har pratat med den ansvariga läkaren på morgonen och det ska inte vara några livshotade skador.

Polisen vädjar om tips

Polisen har inlett en förundersökning gällande mordförsök.

Polisens presstalesman Christer Fuxborg, berättar nu att polisen är angelägna om att få in fler vittnesuppgifter och tips om händelsen och att personer som vet något ska kontakta polisen via 114 14.

ANNONS

När det gäller motivet till skjutningen är det något som polisen fortsatt utreder.

– Det är något som vi tittar vidare på och jag har inga uppgifter om det i nuläget, säger Fuxborg.

ANNONS