Man misstänkt frihetsberövad och rånad – hittades på Avenyn

En person ringde till polisen och sa att han blivit bortförd mot sin vilja. Efter en polisinsats hittades han på Avenyn. Nu är fem personer gripna misstänka för grovt rån, olaga frihetsberövande och vapenbrott.

ANNONS
|

Det var vid 23-tiden på onsdagen som en man ringde in till polisen vid flera tillfällen och sa att han hade blivit bortförd mot sin vilja.

– Han kunde inte berätta var han befann sig och polisen bedömde att det mycket väl kunde stämma, efter ett tag kunde vi lokalisera honom till en snabbmatsrestaurang där han sprang ut mot polisen, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Fem personer i 25-30 års-åldern greps misstänkta för grovt rån, olaga frihetsberövande och vapenbrott.

– Någon av de här gärningspersonerna eller samtliga i samförstånd har vid något tillfälle hotat målsägande med ett vapenliknande föremål, säger Hans-Jörgen Ostler om vapenbrottsmisstankarna.

ANNONS

Fyra anhållna

Under natten har därefter fyra av de misstänkta gärningspersonerna blivit anhållna av åklagare.

– Vi har jobbat med det under hela natten. Nu kommer förhören troligtvis fortsätta, man kommer försöka säkra bevis och hämta in teknisk bevisning, säger Hans-Jörgen Ostler.

Varför den femte personen inte är anhållen ännu kan handla om tid.

– Det kan vara så att vi inte kommit så långt än bara, säger Hans-Jörgen Ostler.

Den drabbade mannen är också i 25 till 30-årsåldern och ska inte vara hemmahörande i Göteborg. Hur länge det misstänkta frihetsberövandet pågått är fortfarande oklart.

– Det känns som att han varit frihetsberövad under en liten tid och att de åkt runt med den här mannen, men jag kan inte säga det helt säkert, säger Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS