Polisen spärrade av delar av området vid Domkyrkan/Norra Hamngatan.
Polisen spärrade av delar av området vid Domkyrkan/Norra Hamngatan. Bild: Kari Hjelt

Man knivskuren vid Domkyrkan

Under tisdagseftermiddagen inträffade en misstänkt knivskärning vid Domkyrkan i centrala Göteborg. De misstänkta gärningsmännen ska ha sprungit ifrån platsen i riktning mot Norra Hamngatan.

ANNONS
|

Runt klockan halv sex under tisdagen fick polisen in ett samtal om en skadad man som befann sig vid Domkyrkan.

Polisen uppgav att det rörde sig om en misstänkt knivskärning eftersom de anträffade en kniv i närheten av den skadade mannen.

Mannen, som är i 30-årsåldern, har förts till Sahlgrenska. Han ska ha stickskador mot bålen. I övrigt sägs skadeläget vara stabilt.

Det ska vara en vän till den skadade mannen som har ringt in händelsen till polisen.

– Det är oklara uppgifter när det gäller omständigheterna i övrigt, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen region Väst, om händelsen.

ANNONS

Flera patruller letade efter gärningsmän

Flera patruller från polisen letade efter två eventuella gärningsmän, som ska ha avvikit ifrån platsen, troligen mot Norra Hamngatan.

– Vi larmade också ut till Securitas Nordstan som ofta umgås med den här typen av personer. Det är missbrukare, säger Christer Fuxborg, även han presstalesperson på polisen region Väst.

Ännu under onsdagsmorgonen har dock ingen person gripits. En förundersökning med rubricering grov misshandel har inletts.

– Vi spärrade av platsen för teknisk undersökning. Det finns också en övervakningskamera som vi undersöker om det går att få bilder ifrån.

Christer Fuxborg berättar att vittnen uppfattat det som att den skadade mannen och de misstänkta gärningsmännen kände varandra.

Har den skadade mannen kunnat berätta vilka gärningsmännen är?

– Inte vad jag kan se. Men oftast är de inte så himla intresserade av att hjälpa till med namn av olika anledningar.

ANNONS