Man knivskuren i Lövgärdet

En man har knivskurits allvarligt i Lövgärdet i Göteborg. Flera personer larmade polisen, bland dem fanns barn.
– De har hamnat mitt uppe i det här och var väldigt skärrade, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl på Polisen.

ANNONS
|

Strax före klockan 18 larmades polisen till Lövgärdet i Göteborg.

– Det är ett antal vittnen som har uppfattat att någon blivit skjuten eller knivskuren. På plats kan vi konstatera att det verkar röra sig om en knivskärning endast, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl på polisen.

Den knivskurne är en man i 20-årsåldern, som är känd av polisen sedan tidigare. Han ska ha allvarliga men inte livshotande skador enligt polisen och fördes med ambulans till Sahlgrenska.

Inget tyder i nuläget på att något skott har avlossats på platsen. Bland de som larmade polisen fanns flera minderåriga barn.

ANNONS

– Det verkar ha varit högljutt och ett rejält bråk. Barnen har hamnat mitt uppe i det här och var väldigt skärrade. Flera andra har också ringt in, och det är fortfarande lite spretiga vittnesuppgifter. Vi arbetar för fullt med att få klarhet i det här.

Ska kontrollera kameror

Händelsen är rubricerad som grov misshandel, i nuläget finns ingen misstänkt eller gripen. Vid 20-tiden på söndagskvällen meddelade polisen att de hade avslutat insatsen i Lövgärdet.

Under måndagsmorgonen var skadeläget enligt polisen stabilt för den knivskurne mannen.

– Det ska finnas kameraövervakning i området så vi ska se om vi kan få fram något av det, och sen ska vi höra målsägaren igen, säger Caroline Karlsson, polisens presstalesperson i region Väst.

LÄS MER:Ung man död efter knivskärning i Lundby

LÄS MER:Knivöverfall i Göteborg

ANNONS