Kronofogden hittade en död man halvvägs in under en säng i en lägenhet som låg ute till försäljning – efter att de hållit visningar för flera personer.
Kronofogden hittade en död man halvvägs in under en säng i en lägenhet som låg ute till försäljning – efter att de hållit visningar för flera personer. Bild: Vilhelm Stokstad/TT

Man hittades död i lägenhet – efter Kronofogdens visningar

Kronofogden hittade en död man i en 40 kvadratmeter stor lägenhet i Kortedala som låg ute till försäljning – efter att de hållit visningar. Kroppen kan ha legat där i två till tre år och uppges ha sett ut som en ”mumie”, rapporterar Aftonbladet.

ANNONS
|

Det var den 20 augusti som polisen larmades om att en man hittats död i en lägenhet på 40 kvadratmeter i Kortedala i Göteborg.

Det var Kronofogden som hade hittat kroppen halvvägs in under en säng efter att de hållit visningar för flera personer som var intresserade av att köpa lägenheten som låg ute till tvångsförsäljning.

Ingen person ska ha sett kroppen på visningarna, och i förhör med polisen uppgav inspektören på Kronofogden att det var mycket bråte i lägenheten som kan ha gjort att det missades.

Inne i lägenheten ska man också ha känt en stark lukt av sopor.

ANNONS

Beskrivs ha sett ut som en ”mumie”

Den döde mannen som uppgavs ha varit i 80-årsåldern ska ha sett ut som en ”mumie” eftersom det nästan bara var skelett kvar, enligt polisens händelserapport.

Kroppen ska troligtvis ha legat där i två till tre år, men polisen misstänker inget brott bakom dödsfallet.

Aftonbladet har varit i kontakt med Fredrik Karlberg, sektionschef på Kronofogden, som inte har velat uttala sig om fallet.

– Det jag kan säga är att vi genomfört en avhysning, alltså en handräckning. Vi har sålt en lägenhet exekutivt som fått nya ägare. Vi söker alltid personen i fråga inför en avhysning och får man inte tag på den, hjälper vi de nya ägarna att komma på plats, säger Karlberg till tidningen.

De nya ägarna är informerade

På frågan om lägenhetens såldes under tiden mannen låg död under sängen svarade Karlberg ja och tillade att de nya ägarna har blivit informerade om det inträffade.

Kronofogden har inte infört några nya rutiner efter händelsen.

– Nej, vi har klara och tydliga rutiner. Det är generellt sett inte helt ovanligt att man hittar en död person i samband med en utmätning, säger Karlberg till tidningen.

LÄS MER:Låneföretag får böta tio miljoner efter allvarliga brister

LÄS MER:Pedofiljägarsajten Dumpen ute till försäljning

LÄS MER:Här är hjälpen du kan få när hushållsekonomin sviktar

ANNONS