Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Räddningstjänsten röjer upp efter att ett träd fallit över en personbil på Gamlestadsvägen.
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Räddningstjänsten röjer upp efter att ett träd fallit över en personbil på Gamlestadsvägen. Bild: Adam Ihse/TT

Man död efter stormen Knud – fick träd över sig

Den man som fick ett träd över sig när han arbetade under stormen Knud har avlidit av sina skador. Det meddelar elbolaget Ellevio, som mannen arbetade på uppdrag för under händelsen.

ANNONS

Det var under natten mot lördagen som en man fick ett träd över sig när han arbetade med trädröjning i Fjärås under stormen Knud. Han träffades i huvudet av trädet och skadades allvarligt.

Mannen fördes till Sahlgrenska med ambulanshelikopter där han har vårdats för livshotande skador sedan dess.

Men mannens liv gick inte att rädda. Under tisdagskvällen meddelade elbolaget Ellevio att mannen avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

– Det är med sorg vi har tagit emot beskedet idag. Jag är djupt bedrövad över det som inträffat och mina och våra tankar går just nu till den avlidnes familj, vänner och kollegor, säger Ellevios vd Johan Lindehag i ett pressmeddelande.

ANNONS

Exakt hur olyckan gick till är fortfarande oklart och kommer utredas av polis och Arbetsmiljöverket. Även Ellevio har startat en egen utredning kring händelsen.

– En person har mist livet under sitt arbetspass och vi måste gå till botten med hur det kunde hända. Säkerhet går alltid främst och en olycka är ett fullständigt misslyckande för oss. Det här är en mycket tung dag för oss alla, men naturligtvis allra mest för den omkomnes närmaste, säger Johan Lindehag i ett pressmeddelande.

LÄS MER:Man fick träd över sig – kämpar för sitt liv

I måndags omkom en montör anställd av elbolaget Eon i samband med röjningsarbete efter Knud i Högsby.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS