Händelsen inträffade vid ett industriområde i Agnesberg i norra Göteborg. När GP:s fotograf kom till platsen på måndagseftermiddagen var polisen fortfarande på plats.
Händelsen inträffade vid ett industriområde i Agnesberg i norra Göteborg. När GP:s fotograf kom till platsen på måndagseftermiddagen var polisen fortfarande på plats. Bild: Henrik Jansson

Man död efter att ha blivit påkörd av hjullastare

En man i 65-årsåldern har avlidit efter att ha blivit påkörd av en hjullastare i Agnesberg, enligt polisen.
– Det utreds som en arbetsplatsolycka, alternativt som vållande till annans död, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen.

ANNONS
|

SOS larmades om olyckan vid 14.39 på måndagseftermiddagen. En person hade blivit påkörd av en hjullastare på en arbetsplats.

– Vi är på plats och assisterar. Det är en påkörd person och det är en arbetsplatsolycka, säger Mats Gränsmark, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Senare på kvällen meddelade polisen att den påkörde, en man i 65-årsåldern, hade avlidit på platsen. Polisen kommer nu att genomföra en brottsutredning för att utreda om någon kan misstänkas för brott.

– Vi har varit på platsen och talat med personalen, där ingår föraren av hjullastaren och vi har dokumenterat omständigheterna kring olyckan, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen.

ANNONS

En förundersökning är inledd med rubriceringen arbetsplatsolycka, alternativt vållande till annans död.

Anhöriga har underrättats.

GP söker arbetsgivaren på platsen där olyckan skedde.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS