En man tog sig in i duschrummet på Katrinelundsgymnasiet där ett flicklag från Gothia cup befann sig och började fotografera.
En man tog sig in i duschrummet på Katrinelundsgymnasiet där ett flicklag från Gothia cup befann sig och började fotografera. Bild: Filip Powidzki Casserblad

Man anhölls för sexuellt ofredande av Gothia-tjejer

Under den sista Gothia cup-helgen greps och anhölls en man misstänkt för att ha sexuellt ofredat flickor på Katrinelundsgymnasiet.
– Vi hade vår säkerhetspersonal på plats, vilket gjorde att polisen kunde gripa den här personen, säger Malin Fahlén, kommunikationsansvarig för Gothia cup.

ANNONS
|

I fredags kväll blev ett antal flickor som spelat Gothia cup antastade av en man som tagit sig in i duschrummet på Katrinelundsgymnasiet.

Mannen greps av polis vid halv nio-tiden på fredagskvällen och anhölls två timmar senare, misstänkt för sexuellt ofredande mot barn och kränkande fotografering.

Kammaråklagare Fredrik Berglund tog som jouråklagare beslutet att anhålla mannen.

– Som jag uppfattade det i fredags, rörde det sig om en man som inte hade någon roll på Gothia cup. Han var alltså inte ledare eller anhörig till spelarna, säger åklagaren.

– Jag tänker inte berätta hur mannen har gjort, men det handlar om kränkande fotografering av flickor som är under 15 år, säger Fredrik Berglund.

ANNONS

Gothia cup gör egen utredning

Malin Fahlén, kommunikationsansvarig för Gothia cup, säger att saken är ett polisärende och att hon därför är förhindrad att gå in i detaljer kring vad som hänt.

– Men jag kan bekräfta att det handlar om en extern person.

Malin Fahlén säger att Gothia cup har en organisation för att minimera risken att obehöriga personer tar sig in på skolorna där cupdeltagarna bor, men tillägger att det är svårt att helt hindra detta eftersom det rör sig om offentliga lokaler.

Har era rutiner brustit på Katrinelundsgymnasiet?

– Det är för tidigt att säga. Vi gör nu en egen utredning av detta, säger Malin Fahlén.

Den misstänkte mannen är i 45-årsåldern, och bosatt i Göteborg.

Han har ett belastningsregister som omfattar nio punkter – mestadels narkotikabrott. Men där finns också en dom som gäller misshandel, och en annan som avser barnpornografibrott.

Mannen förnekar brott

Advokat Peter Hamnebo är förordnad som offentlig försvarare för mannen, och medverkade under ett drygt två timmar långt förhör som hölls i lördags med den misstänkte mannen.

– Han släpptes omedelbart efter förhöret, påpekar advokaten, som inte heller han vill gå in på några detaljer men säger om sin klient:

– Han förnekar brott och har lämnat en förklaring på de frågor som ställts till honom.

ANNONS

Vid inledningen av årets Gothia cup gjordes en polisanmälan mot en tonårskille som var spelare i cupen. Enligt anmälan hade han tafsat på två flickor i nedre tonåren. Även detta ska ha hänt på skolan där tjejerna bodde.

Sedan anmälan upprättats uppges den misstänkte killen, som är i övre tonåren, ha försvunnit.

LÄS MER:Tonåringen som misstänks för sexuellt ofredande på Gothia cup har avvikit

LÄS MER:Drunkningsolycka – tonåring vårdas för livshotande skador

ANNONS