Man allvarligt skadad efter bråk vid Järntorget

En ung man skadades allvarligt i samband ett bråk vid Järntorget under natten. Mannen är förd till sjukhus och polisen spärrade av platsen.
– Han är knivskuren i låret och blödde kraftigt när han fördes till sjukhus i ambulans, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson för polisen i region Väst.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan 04 natten till fredagen som polisen larmades till ett bråk mellan flera personer intill Järntorget.

– På plats så anträffas en man som blivit stucken i ena låret med ett vasst föremål, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Mannen, som är i 20-årsåldern, blödde kraftigt och fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset med allvarliga skador.

Avspärrat vid Järntorget

Platsen är avspärrad av polis på morgonen, i väntan på tekniker. Det rör sig om ett område en bit in på Landsvägsgatan mot Haga. Polisen har under natten förhört vittnen till händelsen men i nuläget finns ingen misstänkt eller gripen.

ANNONS

– Det var flertalet personer inblandade i bråket och det har varit lite rörigt, säger Göran Carlbom och fortsätter:

– Vi jobbar efter de få, vaga, uppgifter vi hade av gärningsmän, men det bar tyvärr ingen frukt där.

Händelsen rubriceras som försök till dråp.

Utredning pågår

Strax efter klockan tio på förmiddagen hävdes avspärrningarna på platsen. Vittnen är förhörda under natten och den tidiga morgonen och ännu finns inga uppdateringar om den knivskurne mannens skadeläge.

– En knivskada i benet är ju allvarligt. Enligt uppgift ska mannen ha blött kraftigt från låret, så det låter allvarligt, men jag har inga uppdaterade uppgifter kring det exakta skadeläget, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson för polisen i region Väst.

Vad händer i ärendet nu?

– Ärendet är överlämnat till avdelningen för grova brott och den tekniska undersökningen genomförs fortfarande. Sedan fortsätter utredningen för att fortsatt försöka bena ut vad det är som har hänt.

ANNONS