Lyftkran har vält över spårvagnsspår

En lyftkran välte under onsdagsförmiddagen över spårvagnsspåret i Gamlestaden. Lyftkranen orsakar kraftiga störningar på flera linjer i spårvagnstrafiken. Först under torsdagen väntas trafiken rulla som vanlig igen.

ANNONS
|

Tjugo i elva på onsdagsförmiddagen larmades räddningstjänsten till Gamlestaden där en lyftkran hade vält över spårvagnsspåret. Lyftkranen blockerade då två spår.

Om lyftkranen fortsatt ligger kvar över spårvagnsspåren vet Brian Hansen, störningskoordinator på Västtrafik, inte.

– Trafikläget är något bättre nu än tidigare under dagen. Det är framför allt linje 4, 8, 9 som påverkas och delvis också linje 6, säger Hansen under onsdagskvällen.

Först under lunchtid på torsdagen tror Västtrafik att spårvagnstrafiken ska rulla som vanligt igen. Tills dess uppmanas resenärer att söka sin resa i Västtrafiks app To Go.

– Bussar går mellan Angered och Gamlestaden, säger Brian Hansen.

ANNONS

Läckte diesel

Räddningstjänsten larmades till Gamlestaden med två enheter och en ledningsbil under förmiddagen.

– Jag vet inte varför den har vält. Men den läcker just nu ut diesel och hydraulolja, så man kollar över det, säger Bettina Svensson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten då.

I samband med händelsen gick en kontaktledning i spårvagnsnätet sönder och kollektivtrafiken har därför påverkats kraftigt under resten av onsdagen. Initialt påverkades åtta spårvagnslinjer och samtliga fick ledas om.

– Värst drabbade är linjerna som går till Angered och Bergsjön, säger Olle Kohanovskij på Västtrafik tidigare under onsdagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS