Polisen larmades till ett bråk på Nya Lundenskolan.
Polisen larmades till ett bråk på Nya Lundenskolan. Bild: Olof Ohlsson

Larm om storbråk på skola i centrala Göteborg

Polisen larmades på tisdagen till Nya Lundenskolan i centrala Göteborg med anledning av ett bråk. Enligt personalen var det 10-15 ungdomar, en del av dem maskerade, som kommit dit för att slåss. När polisen kom till platsen hade bråkstakarna försvunnit.

ANNONS
|

Enligt personalens uppgifter var det både elever på skolan och ungdomar utifrån som var inblandade. Flera polispatruller ryckte ut men hittade inte särskilt mycket på platsen. Anställda tyckte sig ha sett knivar, men polisen påträffade dem inte.

Ingen person var skadad.

– Det är ett gammalt fenomen, att man får för sig att man ska slåss emellan olika skolor. Ofta är det personrelaterat i botten, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Kommer inte att utredas av polis

Polisen kommer inte att utreda händelsen vidare, eftersom det inte fanns några påtagliga tecken på brott.

– Ett antal personer har stått i en hotfull situation. Personalen såg sig föranledd att ringa polisen. Vi har inte mer att gå på. Det kommer inte att upprättas någon polisanmälan, sammanfattar Stefan Gustafsson.

ANNONS

Däremot kommer polisen att sända PM till de sociala myndigheterna angående en eller flera personer som pekas ut som inblandade i händelsen.

GP söker rektorn på skolan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS