Larm om stor polisinsats i Annedal

Det pågår stora polisinsatser i Annedal och Olivedal i centrala Göteborg. Flera polisbilar med blåljus har anlänt till platsen och uppges omringa en byggnad i Annedal. Samtidigt har det larmats om en explosionsrisk i Olivedal – enligt polisen rör det sig om ett bombhot i en vårdcentral.

ANNONS
|

Räddningstjänsten är på plats med sex enheter efter ett larm om explosionsrisk och överhängande fara i Olivedalsområdet.

– Vi åker dit med polisen, det är deras ärende för att stötta dem, vi uttalar oss inte om det, det är polisens ärende, säger Bosse vid räddningstjänsten.

Enligt polisen rör det sig om ett olaga hot mot vårdcentral i Olivedalsområdet.

Polis är på plats med flera polispatruller för att kontrollera vad hotet består av.

Enligt uppgifter i flera medier ska ytterligare ett bombhot uttalats i området, men det är inget som myndigheterna vill bekräfta.

Samtidigt pågår en större polisinsats i Annedal.

ANNONS

Polisen bevakar alla ingångar till ett område bakom en fastighet i närheten av fastigheten där explosionen inträffade. Enligt GP:s reporter på plats skrek polisen upp med händerna till en man som fick sätta sig ner på marken. Mannen fick kort därefter ställa sig upp och gå vidare igen.

Enligt GP:s reporter på plats ska stort antal poliser befinna sig vid byggnaden. Man har även spärrat av ett stort område i anslutning till adressen.

Poliser bevakar samtidigt vägarna runtom i området, men var initialt förtegna kring omständigheterna.

Kan du bekräfta att en insats pågår?

– Jag kan inte kommentera något, säger Anders Börjesson, kommenderingschef, innan han tar ett telefonsamtal och försvinner in i polishuset.

Bombhot mot vårdcentral

Strax innan 16.00 bekräftar polisen att insatsen gäller ett bombhot mot vårdcentralen.

– Bombskyddet är involverat i insatsen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Polisen har med i beräkningen att insatsen i Annedal och insatsen i Olivedal skulle kunna ha med varandra att göra.

– Vi har med oss det, men det är för tidigt för att säga.

Det ligger en förskola i närheten av Olivedalsområdet och den har enligt polisen inte utrymts.

– Den kan ha inrymts, men inte utrymts.

Texten uppdateras.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS