Larm om skottlossning i Backa

Polisen larmades på torsdagseftermiddagen om skottlossning i Backa på Hisingen och inledde en stor insats i området. På fredagen meddelade man att det dock inte finns några tekniska bevis för att det faktiskt skjutits. Under kvällen greps två personer misstänkta för grovt vapenbrott, de båda har släppts av åklagare.

ANNONS
|

Strax innan klockan 17 på torsdagseftermiddagen fick polisen in ett larm om skottlossning i Backa. Flera inringare uppgav att de hört flera skott avlossas. Polisen inledde en större insats med flera patruller och helikopter.

– Vi fick in samtal om en pågående skottlossning och att ett fordon lämnat platsen, sa Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst.

En boende i området berättade för GP:s reporter på plats att hon hörde ett skott.

– Hunden började att skälla. Sen ringde en väninna som berättade att hon hört två skott, sa hon och fortsatte:

– Jag har inte sett någonting här nu mer än att helikoptern har cirkulerat ovanför oss. Det har varit väldigt lugnt här nu.

ANNONS

Polisens helikopter lokaliserade ett fordon, antingen en moped eller motorcykel, vilken de följde efter.

– Vi kunde ta den i beslag och ganska snart gripa en person som vi misstänker har kört eller åkt på fordonet. Den här personen är misstänkt för vapenbrott, sa Hans-Jörgen Ostler.

Polisen jagar fler misstänkta gärningspersoner

Polisen jagade fler eventuella gärningspersoner och försökte hitta en brottsplats.

– Vi försöker fastställa om det skett en skjutning och vi stänger inte för möjligheten att det kan vara fler än en förövare, sa Hans-Jörgen Ostler.

Han ville då inte berätta om den gripne tonåringen är känd av polisen sedan tidigare.

Vid klockan 21.45 gick insatsen över till allmänt spaningsarbete.

Två gripna – och släppta

På fredagen meddelade polisen att det var två tonåringar som greps under torsdagskvällen:

– De greps initialt misstänkta för grovt vapenbrott. De personerna har släppts av åklagare. Det finns i nuläget ingen anledning att anta att misstanken skulle kvarligga där, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Och om det varit en skottlossning vet man inte:

– Vi har i nuläget ingen som helst teknisk bevisning. Vi kan egentligen inte bekräfta att det överhuvudtaget skett någon skottlossning, säger Svedemyr och tillägger:

– Det finns ingen målsäganden och heller ingen misstanke om att någon ska ha kommit till skada. Sedan kan det inte uteslutas att det blir andra brottsrubriceringar i samband med händelsen.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS