Kvinnor fick fly till kyrka – man försökte köra på dem

I går kväll försökte en man köra på flera kvinnor vid Rosenlund. Kvinnorna fick fly till en kyrka i området där de låste in sig tillsammans med personalen.
– Enligt uppgift är det fyra, fem kvinnor som har stått utanför och rökt när mannen körde emot dem, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS
|

Klockan 23 på tisdagskvällen fick polisen larm om att en man försökte köra på flera kvinnor i närheten av Rosenlund. För att undkomma fordonet tvingades kvinnorna fly till Saint Andrews kyrka och låsa in sig där. Även personal vid kyrkan fick gömma sig.

– Enligt uppgift är det fyra, fem kvinnor som har stått utanför och rökt när mannen körde emot dem, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Kände kvinnorna varandra?

– Jag gissar det, men det är oklart.

Mannen ska sedan ha kört fram och tillbaka vid platsen flera gånger.

Polis sökte efter bilen utan resultat.

– Vi har patruller snabbt på plats som gör eftersök i stan och stoppar och kontrollerar flera fordon. Det är ett mycket bra och aktivt polisarbete som polisen i city gör, säger Hans-Jörgen Ostler.

ANNONS

Har ni någon uppfattning om mannens motiv?

– Nej, inte in nuläget.

Ingen ska ha skadats i samband med gärningen.

En anmälan om försök till grov misshandel har upprättats men polisen har i dagsläget ingen misstänkt för brottet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS