Kvinna hittad död nedanför ett fönster i Göteborg

En kvinna i 40-årsåldern har hittats död nedanför ett fönster i Kortedala. – Jag hörde en smäll, en kvart senare hörde jag sirener, säger en granne.

ANNONS
|

Vid åttatiden på fredagsmorgonen hittades en kvinna död i Kortedala i Göteborg.

– En kvinna har hittats på marken nedanför en lägenhet i Kortedala. Kvinnan fördes till sjukhus, men jag vet inte om hon avled där eller om hon redan var avliden när hon kördes dit, säger Jenny Widén.

En granne berättar att han hörde ett ljud vid åttatiden på fredagsmorgonen.

– Jag hörde en smäll. Jag vet inte om det var någon som stampade i taket eller vad det var. En kvart senare hörde jag sirener och sedan kom det två ambulanser och två poliser, berättar grannen.

Polisens spärrade under fredagen av platsen och undersökte området med tekniker.

ANNONS

– Vi har haft tekniker på plats. Vi vet inte vad som här hänt, och det är därför vi har inlett en förundersökning gällande misstanke om mord. Det kan finnas flera olika förklaringar till det häroch vi måste utreda alla omständigheter, säger Jenny Widén.

Polisen har under fredagen knackat dörr i området för att höra vittnen och personer som kan ha gjort iakttagelser eller kan veta mer om händelsen.

Enligt kvinnans granne gick polisen och knackade dörr i området efter händelsen. Grannen berättar att han själv blev förhörd.

– De frågade om jag om jag hade sett och hört något, säger grannen.

Kriminalinspektör Jan-Erik Lundberg är jourhavande förundersökningsledare i fallet. Lundberg berättar att polisen under fredagen bland annat förhörde en person som befann sig i anslutning till lägenheten vars fönster kvinnan föll ner från.

– Den personen är släppt. Vi får se vad det här landar, det finns lite olika alternativ, men vi måste först utreda om det ligger någotnågot brott som bakom det som har hänt, säger Jan-Erik Lundberg.

Inledningsvis uppgav polisen att kvinnan hade fallit ner från en balkong.Enligt Jan-Erik Lundberg är det från ett fönster somkvinnan ska ha fallit från.

– Enligt uppgifterna som jag har så ska hon ha ramlat ner från ett fönster på tredje våningen, säger kriminalinspektören.

ANNONS

På söndagsmorgonen fanns inget nytt att rapportera i utredningen och ingen misstänkt är ännu gripen för kvinnans död.

– Förundersökningen är rubricerad som mord, men det är fortfarande oklart vad som har hänt. Om vi inte kan utesluta brott, så utreds det som mord, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region Väst.

På måndagsmorgonen kan polisen meddela att inget brott misstänks i samband med händelsen.

ANNONS