Kvinna död efter att ha blivit påkörd av personbil på Hisingen

På lördagen blev två personer påkörda av en personbil på Långströmsgatan. En kvinna i 40-årsåldern avled senare på sjukhus och den andra personen är allvarligt skadad. Två personer har gripits misstänkta för mord och mordförsök, och ytterligare två personer har gripits misstänkta för grovt skyddande av brottsling.

ANNONS
|

Två misstänkta gärningsmän har under lördagskvällen gripits av polis efter att två personer blivit påkörda av en personbil på Långströmsgatan på Hisingen i Göteborg.

– Vi har vid halv tio gripit två personer misstänkta för mord och försök till mord, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

Händelsen inträffade vid kvart i fem på eftermiddagen, och polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen.

– Vi är på plats med två enheter och bistår sjukvården, sa Patrik Hedlund, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg strax därefter.

Kvinna i 40-årsåldern dog av sina skador

Totalt var fem ambulanser vid olycksplatsen, men kort efter händelsen hade tre av dem lämnat platsen.

ANNONS

– Två personer har förts till sjukhus, sa Lucas Hettman, teamledare på SOS Alarm då.

Vittnesuppgiften från platsen gjorde att polisen misstänkte brott, men under lördagskvällen var såväl omständigheterna kring händelsen som skadeläget för de påkörda personerna fortfarande oklart.

Vid midnatt bekräftade dock polisen att en av de påkörda personerna, en kvinna i 40-årsåldern, dött av sina skador.

– Hon avled på sjukhus och anhöriga är underrättade, säger Fredrik Svedemyr.

För den andra påkörda personen ska läget vara allvarligt men stabilt.

Fyra personer misstänkta för inblandning

De två gripna personerna är misstänkta för mord och medhjälp till mord då polisen misstänker att de drabbade blivit påkörda med avsikt.

– Efter den initiala utredningen har vi kommit fram till att någon uppsåtligen ska ha kört på personerna, säger Fredrik Svedemyr.

Ytterligare två personer har även gripits misstänkta för grovt skyddande av brottsling.

– Vi har med anledning av den här händelsen inlett en förundersökning gällande mord samt försök till mord, och vi har även inlett en särskild händelse, säger Fredrik Svedemyr.

Ärendet leds nu av åklagare.

– Men vi är fortsatt intresserade av tips, så den som har gjort iakttagelser eller har uppgifter som kan vara av värde för utredningen får gärna höra av sig till polisen på 114 14 eller via polisens hemsida.

ANNONS
ANNONS