Kvinna anmälde rån – då blev hon själv misstänkt

En kvinna i 25-årsåldern ringde polisen och uppgav att hon blivit hotad med kniv och rånad av fyra personer. När polisen sedan pratade med några som passade in på kvinnans beskrivningar så vände historien och kvinnan blev själv misstänkt.

ANNONS
|

En något annorlunda situation utspelades i Majorna under onsdagskvällen. Klockan var 23.22 när polisen fick in ett samtal av en kvinna i 25-årsåldern. Hon berättade att hon blivit hotad med kniv och att fyra personer rånat henne på Slottsskogsgatan.

När polisen sedan kommer till platsen så beskriver kvinnan de misstänkta gärningspersonerna.

– Det är stökigt på platsen och det är först två personer som kontrolleras vid Mariaplan. Men då berättar de att det är den här kvinnan som dragit kniv mot dem, säger Caroline Karlsson, polisens presstalesperson.

Polisen kontrollerar därefter två andra personer som bekräftar historien om att det i själva verket var kvinnan som hotat med kniv. Hon ska dessutom ha bett om pengar.

ANNONS

– Det är oklart om personerna känner varandra. Det slutar med att en anmälan om grovt olaga hot skrivs mot den 25-åriga kvinnan, säger Caroline Karlsson.

ANNONS