Krogägare jublar efter helomvändningen

Flera krogägare kämpade med näbbar och klor när stängningstiderna skulle tidigareläggas för några år sedan. Nu jublar de. – Det är fem fyrar på det! säger Park Lanes vd Magnus Albrektsson.

ANNONS
|

På tisdagen kunde GP avslöja att det nu finns en politisk majoritet för att riva upp det beslut om tidigare stängningstider som fattades 2012. Socialdemokraterna har vänt i frågan – och därmed finns förutsättningar för att klubbar och krogar ska kunna hålla öppet till 05 på både fredagar och lördagar.

– Det är hur roligt som helst, säger Assia Dahir, nattklubbschef på Hoki Moki.

– Det hade varit jättebra om kunderna kunde stanna lite längre och ha roligt. Jag ser egentligen inget dåligt i att folk får ha roligt en extra stund, säger hon.

Innebär inget tvång

Också Park Lanes vd Magus Albrektsson ställer sig positiv till Socialdemokraternas omsvängning. Han var en av dem som kraftigt motarbetade förslaget om tidigare stängningar när det infördes för fem år sedan – nu tycker han att politikerna har tagit sitt förnuft till fånga.

ANNONS

– Det är fantastiskt! En sten som faller från mitt hjärta, säger Albrektsson.

Han påpekar att även om krogar och klubbar får ha öppet längre, så innebär det inte att gästerna måste stanna senare.

– De som vill får ju fortfarande gå hem klockan tre. Det finns inte ens något tvång om att gå på krogen alls, man kan sitta hemma och äta båtfrysta räkor och se på Bonde söker fru om man föredrar det. Men det är viktigt att människor själva får välja, säger han.

Men handlar det inte om att krogarna tjänar mer pengar om ni får ha öppet längre?

– Park Lane går faktiskt ekonomiskt bättre sedan de tidigare stängningstiderna infördes. Vi ser att i stället för att gå till något annat ställe först, så kommer man direkt hemifrån till oss. Det är framför allt mindre aktörer som förlorat på detta tror jag.

Blickar inte bakåt

Att det under fem år inte har varit möjligt för krogar att ha öppet längre än till 03 på fredagar är ingenting som Albrektsson känner bitterhet över. Han är i stället lättad över den nya vändningen som frågan tagit.

– Jag vill inte gråta över spilld mjölk. Man ska inte säga "Vad var det vi sa?" eller liknande saker. I stället får man helt enkelt hylla sossarna. De är värda var sin skumbanan, säger han.

ANNONS
ANNONS