Kontaktledning har rasat på Hisingsbron

Under måndagseftermiddagen stod spårvagnstrafiken på Hisingsbron stilla till följd av att en kontaktledning rasat. Flera spårvagnslinjer påverkades av stoppet, men vid 18.30-tiden meddelade Västtrafik att spårvagnarna börjat rulla igen.
– Nu kör spårvagnarna som vanligt igen, säger Carl Hansson, störningskoordinator vid Västtrafiks störningsjour.

ANNONS
|

Sedan strax efter klockan 13 på måndagseftermiddagen har det varit stopp i spårvagnstrafiken mellan Lilla Bommen och Nordstan mot Hjalmar Brantingsplatsen.

Linjerna 5, 6, 10 och 14 påverkas av stoppet.

– Det är en kontaktledning som har rasat på Hisingsbron. Utredningen får visa vad som har hänt, jag har inte alla detaljer än, säger Jonas Larsson, operativ chef vid Göteborgs Spårvägar.

Men en kontaktledning rasar väl inte bara av sig själv?

– Väldigt sällan, det handlar oftast om yttre påverkan. Men som sagt, utredningen kring orsaken är inte klar. Nu har vi fokus på att få allt att fungera igen, säger Jonas Larsson.

ANNONS

Ersättningsbussar insatta

Västtrafik har satt in ersättningstrafik på Hisingssidan mellan Hjalmarbrantingplatsen och Wieselgrensplatsen.

– Det kommer vara ersättningstrafik mellan Brunnsparken och Hjalmar Brantingsplatsen för att täcka upp, säger Linus vid Västtrafiks störningsjour.

Bussarna påverkas inte av problemet utan trafikerar Hisingsbron som vanligt.

”Spårvagnarna har börjat rulla igen”

Prognosen för trafikstoppen sattes till klockan 19, men vid 18.30-tiden meddelade Västtrafik att trafiken över bron var återställd.

– Strömmen är tillbaka och spårvagnarna har börjat rulla igen, säger Carl Hansson, störningskoordinator vid Västtrafiks störningsjour.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS