Klotter på nya spårvagnen efter en dag

Efter bara ett dygn i trafik blev den nya spårvagnsmodellen M33 nedklottrad. Under tisdagsförmiddagen upptäckte en förare klotter i form av taggar inuti den nya vagnen.
– Det känns väldigt trist, säger Robert Lindberg kommunikatör på Göteborgs Spårvägar

ANNONS
|

Efter smygpremiären för en dryg vecka sedan sattes den nya spårvagnsmodellen M33 i trafik i måndags. Vagnen är den första av totalt 40 stycken som ska levereras kontinuerligt fram till år 2022.

Men den nya spårvagnen fick inte vara ifred från skadegörelse i mer än ett dygn, vilket P4 Göteborg var först med att rapportera om.

– Den gick hela måndagen och sedan hittade föraren det här på tisdagen, säger Robert Lindberg vid Göteborgs Spårvägar.

Klottret upptäcktes inuti spårvagnen och Robert Lindberg beskriver det som taggar, ditmålade med spritpennor.

– Det känns väldigt trist. Man hade hoppats på att den skulle få rulla lite längre innan den blev utsatt för skadegörelse, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Här rullar Göteborgs nya spårvagnsmodell

LÄS MER:Resor ombord på nya spårvagnen M33 försenade

”Fått jättefin respons”

De nya vagnarna ska bland annat ha fler öppna ytor än tidigare, lågt golv och rörliga så kallade boogier. De sistnämnda ska göra att hjulen kan följa med spåret i kurvorna och orsaka mindre gnissel.

– Man hade hoppats att folk skulle känna uppskattning. Vi har ju fått jättefin respons från passagerare i veckan, det hade varit kul om alla upplevde det så, säger Robert Lindberg.

Han menar att det finns en nolltolerans mot klotter i och på Göteborgs spårvagnar.

– Det betyder att den ska saneras så fort som möjligt, och att det alltid polisanmäls. Göteborgarna ska kunna åka i rena och säkra spårvagnar.

ANNONS