Kändisspekulanter fick flyga luftballong

Champagne, luftballong och miljonärer. Det minglades friskt när byggbolaget Serneke bjöd toppmäklare och intressenter på smygpremiär av Karlatornets skybar - i luften över Göteborg. - Snart kommer jag ha den här utsikten från min lägenhet, säger Janne Fors, en av de som bokat lägenhet i skyskrapan.

ANNONS
|

När det byggs skyskrapor i Göteborg går både bygg- och mäklarbolagenall-in på att hypa upp bygget.I ett rekordvarmt Göteborg bjödbyggfirmanSerneke in till en ballongfärd för spekulanter och toppmäklaren bakom försäljningen avde exklusivaste lägenheterna högst upp i tornet.

- Tanken är dels att göra någonting som står ut för att visa att det är ett unikt projekt. Sedan är det såklart roligt att spela på utsikt och höjden. Det är det som gör att folk är så intresserade av att bo i Karlatornet, säger Charlotte Petzell, marknadsansvarig för projektutveckling på Serneke.

LÄS MER: Jätteintresse för att bo i Karlatornet

ANNONS

Färden var planeradmotLindholmen, med planen att skåla i champagne över den kommande utsikten från Karlatornet. Vindarnas vägar är dock ogrundliga,så istället blev det en flygtur från Kungälv, där man åtminstone kunde skymta Eriksbergskranen vid horisonten.

Många nyfikna på Karlatornet

I ballongen skålades det i champagne blandde som bokat lägenhetoch mäklare samt lyckliga tävlingsvinnare som fått följa med på färden.

- När man tröttnar på att klippa gräset är det inte utan att man blir sugen på lägenhet ibland, men bara att följa med på flygturen är spännande, säger Jenny Selander, som tillsammans med maken Björn togplats i ballongkorgen.

LÄS MER: Så mycket kan lägenheterna i Karlatornet kosta

Karlatornet planeras stå klart för inflyttning hösten 2020 ochenligt Serneke är redan en tredjedel av lägenheterna bokade. En av de som skrivit på för att köpa enJanne Fors, som hade med sig fästmönJohanna Toftby, känd från TV-programmet Ensam mamma söker, på ballongfärden.

- Jag satte upp mig i kö för att få köpa en lägenhet direkt när det gick. Just nu är jag bokad på en fyrarummare på 34:e våningen, vilket är ungefär halvvägs till toppen, men jag vill helt klart högre upp. Det är en go byggnad och jag ville helt klart ha utsikt över havet. Tänk att man kan se ända till Vinga från sovrummet, berättar han när i takt med att luftballongen tar fart

ANNONS

LÄS MER: Se insidan av stans högsta skyskrapa

Bland de 12 utvaldapå ballongfärden fanns också tv- och radioprofilen Martin Björk, som ärintresserad av ett boende i tornet.

- Jag är spekulant på en av de mindre lägenheterna rätt långt upp i huset, säger han.

LÄS MER: Han sålde den dyraste lägenheten i Sverige - någonsin

Försäljningen av de mest exklusiva lägenheterna högst upp i huset står mäklarenNiklas Berntzon, känd från tv-programmet Toppmäklarna.Tidigare i år gjorde Berntzon rubriker när han sålde Sveriges dyraste lägenhet någonsin, en 4:a i Stockholm för 104 miljoner kronor, eller drygt 250 000 kronor per kvadratmeter.

- Karlatornet är unikt i norra Europa ochdet mest spännande objektet jag jobbat med. Den kan helt klart bli aktuellt med nya rekord för de mest exklusiva lägenheterna här. Helt klart rekord för Göteborg, och kanske även i Sverige, säger han.

LÄS MER: Gör inte om 1960-talets misstag

Med en prisbild på 100 000 kronor per kvadratmeter och uppåt lär de tolv våningarna i Karlatornet bli en exklusiv affär. Många har också reagerat mot bygget som ett skrytbygge och en symbol för det segregerade Göteborg. En kritik somNiklas Berntzon känner igen.

- Det finns många som säger att i Göteborg kan man inte göra den eller den saken, men det tror jag absolut att man kan, men det går såklart inte att göra för alla, säger han.

ANNONS

Att bygget bara ligger några kilometer från Biskopsgården, som uppmärksammats för flera skottlossningar och en handgranatsattack de senaste månaderna känner Niklas Berntzon till.

- Det finns alltid något som är "the wrong side of the tracks". Jag är själv uppvuxen i en förort och istället för att se närheten till problemområden så kan man fokusera på att vi skapar ett nytt område. En ny levande stadsdel kanske kan vara med och skapa en stolthet över hela Hisingen,säger han.

Champagne och Instagram

Lika nyfikna på det kommande bygget tycktes samtliga ballongresenärer vara av att föreviga färden digitalt och dela med sig på sociala medier.

- Man hinner knappt njuta av utsikten om man ska hinna med att få upp det här på Instagram, summerade Martin Björk stämningen.

Under färden lyckades både han och bJohanna Tofteby passadefånga delar av ballongfärden på video och var snabba med att lägga ut klippen på Instagram från 200 meters höjd.

När korgen landade så småningom, på en åker utanför Säve, norr om Göteborg hade deltagarna visserligen inte fått se den utsikten i alla fyra väderstreck som Karlatornets skybar kommer att bjuda på. Vad de hade fått en försmak på var istället en dröm som är lätt att måla upp med ett par flaskor champagne, en luftballongsfärd och härligt väder en varm septemberkväll i Göteborg. JohannaToftebysammanfattade sällskapets intryck.

ANNONS

- Jag bor fortfarande i Skövde, men ska det vara så här gött i Göteborg så ser jag fram emot att flytta in i Karlatornet tillsammans med Janne om några år.

ANNONS