Julbussen tillbaka i Göteborg

Julpynt kan man inte få för mycket av. I alla fall inte om man ska tro satsningen på en julpyntat linjebuss. I helgen har göteborgarna chansen att ta en tur i det rullande julkortet. - Det är en julhälsning till alla göteborgare, säger Helena Lind, på Volvo bussar.

ANNONS
|

Flera morgonpigga göteborgare möttes av en överraskning på bussen i morse. I alla fall de som steg på linje 55 mellan Chalmers och Lindholmen och hade turen att tajma den specialpyntade julbuss som ser ut som en rullande julgran och där det spelas julmusik ombord för julälskande resenärer.

- Precis innan bussen kommer till en hållplats så strömmar Jingle Bells ut i högtalarna. Det är ett bra sätt att uppmärksamma att i de tysta elbussarna kan man lyssna på trevliga ljud istället för stadens buller, säger Helena Lind, presschef på Volvo bussar som är en av aktörerna bakom det rullande julpyntet.

ANNONS

Andra året

Det är andra året som en av linjebussarna pyntas lite extra inför jul och Helena Lind berättar att det är tänkt både som en julhälsning och ett julkort till göteborgarna.

- Det är en tidsbegränsad satsning och ett kul sätt att uppmärksamma Electricity-projektet som är ett samarbete mellan Volvo, Göteborgs stad, Västtrafik och ett par andra aktörer som också ligger bakom den här tysta elbussen, säger hon. Till årets satsning har man också presenterat bussen i en film.

- Vi hoppas att alla som vill ska få chansen att hinna åka med, säger Helena Lind.

LÄS MER: Hann du se Sveriges juligaste buss?

Är det tomten som kör?

- Jag vet inte om de kommer att ha tomteluva eller inte, men det är våra vanliga chaufförer som kör. Sedan vi började med det här förra året vet jag har varit kö att få köra bussarna också, så det är populärt både bland chaufförer och resenärer.

Konserter ombord

Tidigare har bland annat Zara Larsson och Seinabo Sey överraskad passagerarna med både konserter och videoinspelningar ombord samma linje. Även en minikonsert med klassisk musik har arrangerats ombord, berättar Helena Lind.

- Vi har hittat på en hel del roliga saker för att kommunicera kring de tysta bussarna och att folk ska veta att man kan göra andra saker i stan när man kör på el, säger Helena Lind.

Den rullande julen är med andra ord räddad. Åtminstone för andra advent.

•Electricity är ett samarbetsprojekt mellan Volvo, Västtrafik, Göteborgs stad, Chalmers och flera andra aktörer. Inom projektet har en ny busslinje startats – linje 55 mellan Chalmers och Lindholmen.

• De tre demonstrationsbussarna på linje 55 drivs av förnyelsebar el, ger tillgång till wifi och möjlighet att ladda mobilen ombord. Utöver de tre demonstrationsbussarna, trafikerar ett flertal laddhybridbussar linjen.

ANNONS