Josefin gifte sig med tiggaren Florin - lever drömliv tillsammans

ANNONS
|

För lite mer än ett år sedan berättade Göteborgs-Posten om Josefin Serban, då Karlsson, som hittade kärleken i tiggaren Florin Serban. De träffades något oväntat utanför den matbutik i Biskopsgården där Josefin brukade handla. Josefin kunde se Florin sitta vid butiken från sin lägenhet och bestämde sig för att hjälpa honom. På den vägen lärde de känna varandra och resten är historia. Annandagen tillbringas i år med en stor del av familjen, Florins bror som han inte träffat på flera år är en av dem som kommit på besök.

- Just nu är det full rulle, vi har ju massa barn, gäster här från Tyskland och Florins familj från Rumänien som bor hos oss över jul, säger Josefin.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:Här gifter sig tiggaren och sexbarnsmamman​

Florin, Josefin och hennes sex barn flyttade till ett stort hus utanför Halmstad där de bor kvar idag. Florins dröm om att kunna odla och ha djurhållning har gått i uppfyllelse.

- Vi har ett riktigt litet lanthus nu med grisar och höns, säger Josefin.

Stor medieuppståndelse

När paret bestämde sig för att gifta sig med varandra blev det en stor medieuppståndelseoch många rapporterade om giftermålet. SVT var en av flera som ville berätta om Josefin och Florin, de började följa pareti arbetet med en dokumentär om dem. Ett arbete som fortsätter än idag och fram till juni 2017.

- De är här ungefär en gång i månadenoch har nästan blivit en del av familjen på något sätt. De var med oss i Rumänien en vecka i somras och filmade.Nu är man så van att man ibland glömmer av att kameran är med, det har blivit lite av en vardagsgrej,säger Josefin.

LÄS MER:Gränslös kärlek med stänk av sagobröllop

Inte bara hemma i Sverige har parets historia uppmärksammats, de blev även bjudna till Rumänien och var där med i livesänd TV. Något som var en riktig upplevelse enligt Josefin.

- Jag hade en tolk i örat, och förstod i princip ingenting, inte vart jag skulle kolla eller vad som hände eftersom engelskan var så dålig, men det gick bra tillslut.

ANNONS

Trots att berättelsen om Josefin och Florins kärlekshistoria främst bemötts med glädje och positiva tillrop, kan negativa kommentarer fortfarande dyka upp, något som Josefin tycker är väldigt tråkigt.

Vill förändra synen på tiggare

- Det kan förekomma en del negativa kommentarer från personer här där vi bor, de är väl inte så välkomnande mot invandrare i allmänhet, säger Josefin.

All uppmärksamhet om parets berättelse överraskade först både Josefin och Florin, men idag tar dem det hela med ro.

- Jag vill ge en mer positiv syn på tiggare, och då bjuder jag gärna på att dela med mig av vår historia, och dokumentären blir ju en kul minnesgrej för barnen sen,säger Josefin.

ANNONS