Upper House.
Upper House.

Ingen Michelin-stjärna för Upper House

ANNONS
|

– Besviken är väl fel ord men det är tungt. Jag vet ju att alla i köket och matsalen har jobbat hårt med detta, säger Krister Dahl, som är ansvarig för maten på Upper House.

Det är främst köksmästaren Måns Backlunds och personalens arbete som Krister lyfter fram när han berättar om sin reaktion.

Varför det inte blev någon stjärna i årets upplaga av Guide Michelin kan han inte svara på.

– Det är svårt att säga, vi har inte fått någon indikator. Det går att spekulera, vissa antar att vi har haft öppet för kort tid. Men det kan inte stämma om man ser till Koka och SK Mat & Människor.

ANNONS

Restaurangerna belönades med varsin stjärna och Krister berättar att han har pratat med Kokas ägare Björn Persson och SK Mat & Människors ägare Stefan Karlsson tidigare i dag.

– Det är bara att gratulera. Jag har pratat med dem i dag och gratulerat dem, säger han.

För Upper House fortsätter jakten på en, och så småningom två, stjärnor i Guide Michelin.

– Två stjärnor är en vision vi har i framtiden. Upper house är ett flaggskepp för Gothia Towers men vi vill att det även ska vara ett flaggskepp för Göteborg, säger Krister Dahl.

Att det inte blev någon stjärna har engagerat några gäster också, som har skickat mail till restaurangen. Krister tycker att det är roligt att Guide Michelin engagerar folk och säger att gästerna är det viktigaste för Upper house.

– Det är bara att lyfta blicken och titta uppåt, se vad vi kan göra. Vi har en full sittning i kväll.

ANNONS