Hunden Emma på rymmen i centrala Göteborg

Emma rymde under en morgonpromenad i Vasastan och har varit borta i en vecka. Hon har setts till på flera platser i centrala Göteborg. Nu söker hennes jourhem henne med ljus och lykta.

ANNONS
|

– Vi är jätteoroliga. Hon är mycket snäll men jätterädd, säger Barbara Lindell som Emma bor hos i väntan på omplacering.

Emma är tre år gammal och har varit jourhemsplacerad hos henne i tre veckor när hon rymde. Hon kommer från svåra förhållanden och bodde hos Barbara för att vänja sig vid människor och andra hundar.

– När hon kom till mig var hon så rädd att hon kissade på sig bara man tittade på henne. Precis innan hon försvann började hon tycka om när man klappar henne och blev lugn av att man var nära henne, säger Barbara Lindell.

ANNONS

Försvann på morgonpromenad

Det var i samband med en morgonpromenad förra söndagen som Emma blev skrämd och började slita i kopplet så att karbinen gick sönder. Barbara Lindell som då var hemma rusade ut i pyjamas för att leta efter henne med en gång men utan framgång.

– Vi har kommit varandra väldigt nära, hon har vunnit mitt hjärta. Därför blev jag så förtvivlad när hon försvann, säger hon.

Under förra veckan har hon letat efter Emma med hjälp av vänner och bekanta. De har bland annat lagt ut en efterlysning på Facebook och satt upp lappar i centrala Göteborg.

– Vi har gjort allt möjligt. Jag har suttit på span på platser där hon skulle kunna vara tillsammans med min andra hund som gillar henne. Vi var ute med ficklampor och letade på natten. Den första natten kom jag hem fem på morgonen, säger Barbara Lindell.

Skymtats flera gånger

Under den senaste veckan har det kommit in tips från folk som har sett Emma i Linné, Annedal, Olivedal, Haga, Änggårdsbergen och på andra platser i centrala Göteborg.

– Men eftersom hon är så folkskygg går det inte att fånga henne. Om man försöker närma sig henne blir hon skrämd och kan springa flera kilometer i sträck. Jag är väldigt orolig när jag tänker på att hon springer i panik över hela stan.

ANNONS

Om man ser Emma ska man enligt Barbara stå stilla och ringa numret som anges i efterlysningen (se nedan). Samtidigt vill hon tacka alla som hört av sig hittills och engagerat sig i sökandet.

– Jättemycket folk har hört av sig och försökt hjälpa till. Det är överväldigande. Det finns jättemycket goa människor i den här stan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS