Hotar spränga domstol med dynamitfyllt fordon

Göteborgs tingsrätt utsattes under onsdagsförmiddagen för ett akut hot, inskickat via mejl. Avsändaren skrev att han eller hon planerade köra upp vid byggnaden med ett fordon fyllt av dynamit och låta sprängladdningen detonera.

ANNONS
LocationGöteborg||

Det var under förmiddagen som tingsrätten registrator mottog mejlet. Avsändaren hotade kortfattat med att placera ut ett större fordon med sprängmedel utanför på Ullevigatan och därefter aktivera laddningen.

Så här löd mejlet: ”Jag har en skåpbil fullastad med dynamit och kommer köra utanför Göteborgs tingsrätt idag och spränga er alla”.

Det skickades från en anonym mejladress.

Ingen evakuering

Eftersom det inte rör sig om ett hot om bomb inne i domstolens lokaler, har ledningen valt att inte evakuera.

– Hotet är polisanmält. Vi har mycket polis på plats här redan, med tanke på förhandlingen i Gamlestadsärendet, konstaterar Maria Broberg, säkerhetsansvarig på tingsrätten.

ANNONS

I förra veckan hölls de sista förhören med de tilltalade. Just nu pågår vittnesförhören. Under totalt fem dagar väntas bland annat vittnen till mordet, sakkunniga och poliser bidra med sina uppgifter om brotten.

Kopplar ni den här händelsen till just den stora rättegången?

– Nej, det finns ingenting skrivet om att det skulle röra Gamlestadsmålet. Det kan lika gärna handla om nån förvirrad person som är inblandad i något annat ärende, svarar Maria Broberg.

Personalen på tingsrätten har informerats om situationen.

”Tingsrätten i Göteborg har kontaktat polisen med anledning av att ett bombhot inkommit. Polisen tar uppgifterna på allvar och har spärrat av delar av Ullevigatan med anledning av bombhotet”, skriver polisen på sin hemsida.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS