Hiss riskerade att rasa

ANNONS
|

Orsaken var att man upptäckt att en personhiss inne i Skanskahuset riskerar att rasa från hög höjd, närmare bestämt från den åttonde våningen.

Personer på platsen berättar för GP att räddningsledaren informerat om att en tyngd i hissen hamnat ur position och därför riskerar att rasa. Det skulle kunna innebära stora skador på byggnaden, och i värsta fall att den rasar helt eller delvis.

När alla människor lämnat byggnaden kunde hissmontörer snabbt laga tyngden. När GP pratar med räddningstjänsten vid 17-tiden var insatsen avklarad och de som arbetar i byggnaden hade kunnat återvända.

Enligt Elise Berggren, kommunikationschef på Stena Fastigheter som förvaltar byggande, inträffade händelsen under ett planerat servicearbete. Och att det var en av flera säkerhetsanordningar som brast. Hissen rörde sig aldrig och ingen person skadades.

ANNONS

"När en av säkerhetsanordningarna brast tog hisserviceföretaget det säkra före det osäkra och valde att evakuera huset genom att aktivera brandlarmet. När brandlarmet aktiveras rycker Räddningstjänsten ut.", skriver Elise Berggren i ett mejl till GP.

ANNONS