GP:s Evalis Björk och Karin Jansson förbereder GP Live-arrangemanget Det kunde ha varit du – en kväll om hemlöshet.
GP:s Evalis Björk och Karin Jansson förbereder GP Live-arrangemanget Det kunde ha varit du – en kväll om hemlöshet. Bild: Stefan Berg

Hemlösheten diskuteras i GP Live

Tusentals personer är hemlösa i Göteborg, och hemlösheten drabbar nu fler grupper än tidigare. Den 6 december lyfts frågan i GP Live-arrangemanget Det kunde ha varit du – en kväll om hemlöshet.

ANNONS
|

Omkring 5 400 personer i Göteborg, 3 780 vuxna och 1 611 barn, räknas som hemlösa. I bostadsbristens Göteborg kan steget från en ordnad tillvaro till en daglig kamp för någonstans att bo vara kort. Sjukdom, arbetslöshet eller en skilsmässa kan göra att ekonomin går i sank och du blir av med din bostad.

GP arrangerar i samarbete med Faktum, GP Live om hemlöshet i Stenhammarsalen, Konserthuset, den 6 december klockan 17.30. Evenemanget sänds direkt på GP.se.

– Med den här kvällen vill vi belysa den stora hemlöshet som finns i Göteborg i dag. Vi vill också skapa förståelse och öka kunskapen. Personer som varit eller är hemlösa finns med och berättar, säger Evalis Björk, redaktör för GP Live om hemlöshet.

ANNONS

– Vi vänder oss också till politiker med frågor om varför det ser ut som det gör och vad de vill och kan göra för att ingen ska sakna någonstans att bo.

Vem som helst kan drabbas

Såväl kommunen som ideella organisationer som arbetar med frågan ser en växande grupp hemlösa där det saknas annan social problematik och där det enda egentliga problemet är just det att de är hemlösa.

I kvällens panel deltar personer med olika erfarenheter av att leva som hemlös. Dessutom deltar ett antal Göteborgspolitiker med makt att driva på åtgärder mot hemlösheten.

– De ska få ge sin bild av orsaken till att hemlösheten ökar och vad de ser för lösningar. Det ska bli intressant att höra vad de vill göra åt detta, säger Karin Jansson, som leder kvällen tillsammans med Faktums chefredaktör Sarah Britz.

GP LIVE | Det kunde ha varit du – en kväll om hemlöshet

Programledare: Karin Jansson, Göteborgs-Posten och Sarah Britz, Faktum

Medverkande gäster

•Gill Lindqvist

•Eija

•Bernhard Perzanowski

•Peter Ahlborg

•Filip Kruse – bostadsreporter Göteborgs-Posten

Politikerpanel:

•Daniel Bernmar (V)

•Marina Johansson (S)

•Axel Josefson (M)

•Ann Catrine Fogelgren (L)

Entrén är fri mot föranmälan, men swisha gärna ett bidrag till Faktums försäljarfond på nummer 123 039 9717.

Läs mer på www.gp.se/live

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS