VGR växlar upp i försöket att få fler att vaccinera sig och kommer därför köra ut vaccinationsbussen på flera platser i regionen under december och januari.
VGR växlar upp i försöket att få fler att vaccinera sig och kommer därför köra ut vaccinationsbussen på flera platser i regionen under december och januari. Bild: Sanna Tedeborg/Paul Wennerholm

Här kan du vaccinera dig under veckan i Göteborg

Med start på måndag intensifierar VGR arbetet med riktade insatser i områden där vaccinationstäckningen är låg i Västra Götaland. Mobila vaccinationsmottagningar kommer därför att finnas på torg och mötesplatser – här är tiderna och adresserna.

ANNONS
|

Med start på måndag kommer VGR köra ut mobila vaccinationsmottagningar i form av bussar för att göra erbjudandet om att vaccinera sig ännu mer synligt, skriver vaccinsamordnare Kristine Rygge, i ett pressmeddelande. Fokusområdena kommer att vara de områden med låg vaccinationstäckning.

–  Det kommer att vara mottagningar som flyttar sig mellan områden och det kommer att vara drop-in. Erbjudandet om att vaccinera sig blir ännu mer synligt, säger Västra Götalandsregionens vaccinationssamordnare Kristine Rygge.

De områden som har lägst vaccinationsgrad i Västra Götaland ligger till stor del i Göteborg, däribland Gårdsten i nordöstra delen av staden.

Fortsätter under december och januari

De mobila vaccinationsmottagningarna kommer att finnas i anslutning till torg och andra mötesplatser under december och januari.

ANNONS

På VGR:s hemsida kan man se kommande tider och platser i december och januari för vaccinationsbussen.

LÄS MER:Hundratusentals stängs ute från evenemangen

Under vecka 47 ökade andelen vaccinerade i Västra Götaland med dos 1 mest i stadsdelen Angered i Göteborg. Där är andelen vaccinerade nu 59,4 procent bland invånare från 12 år och uppåt. Totalt i länet har nu 83,5 procent av invånare från 12 år och uppåt fått minst en dos vaccin.

Hit kommer vaccinationsbussen vecka 49

Hisings Backa

6 december 08.30–13.30 (drop in)

Plats: Hjalmarstugan, Blendas gata 45-47

Vaccinatör: Legehuset AB

Eriksbo/Hjällbo

7 december 11–18 (drop in)

Plats: Aktivitetslokal, Hjällbogärdet

Vaccinatör: Legehuset AB

Gårdsten

8 december 11–18 (drop in)

Plats: Kaneltorget, Kanelgatan 38 A

Vaccinatör: Legehuset AB

Rannebergen

9 december 11–18 (drop in)

Plats: Rannebergen Centrum, Fjällblomman 9

Vaccinatör: Legehuset AB

Hammarkulletorget

10 december 11–18 (drop in)

Plats: Hammarkulletorget 62 B

Vaccinatör: Legehuset AB

ANNONS