Han gick emellan Alexandra och knivmannen

Alexandra Mezher, 22, höggs till döds på sitt jobb på ett HVB-hem i Mölndal. En boende på hemmet har nu åtalats för mordet. Mitt under den pågående knivattacken försökte en annan boende rädda Alexandras liv. I förhör berättar han om skräcken under attacken.

ANNONS

Den 25 januari mördades Alexandra Mezher, 22. Hon jobbade på ett HVB-hem i Mölndal. Tidigt på morgonen befann hon sig i köket på boendet, hon var då ensam personal på boendet. Då gick en av de boende till attack.

Alexandra knivhöggs flera gånger, ett hugg mot hennes "lår har orsakat förblödning och därmed hennes död", skriver åklagaren i den stämningsansökan som lämnades in under måndagen.

Då åtalades den unga mannen för mord.

Han åtalas även för mordförsök. Offer här är en man som försökte rädda Alexandra.

– Det är en annan boende på hemmet som kommer och ingriper, säger kammaråklagare Linda Wiking.

ANNONS

I förhör berättar offret att han vaknade av ett skrik. Han trodde först att det var en dröm men förstod att det inte var så när skriken aldrig upphörde. Han säger att det lät som skrik från en man och en kvinna - där kvinnans skrik lät högst.

När han kom till köket möttes han av Alexandra och en man med en kniv. I förhöret framgår det att han upplevde det som att mannen försökte hugga kvinnan medan hon försökte skydda sig.

– Hon försökte putta honom iväg, säger han i förhör.

Han försökte då stoppa attacken genom att få mannen att gå bort från Alexandra. Då riktades attacken mot honom i stället. Huggen riktades mot hans höft.

– Jag blev chockad och halkade på det här blodet som låg på golvet och mattan, säger han i förhör.

Men han lyckades freda sig genom att sparka mot knivmannen.

– Jag började skrika och höll mina fötter uppåt för att han inte skulle hugga mig och medan han försökte hugga mig så slog jag till honom med mina fötter här så att han trillade också.

I förhör säger han att han varrädd.

– Jag var chockad, jag var helt chockad.

Även Alexandra var rädd.

ANNONS

– Hon grät mycket och hon skrek, hon var ju väldigt chockad och väldigt skakad. Jag blev rädd själv när han kom med kniven mot mig.

Hon ska ha flytt ut från köket när hon såg sin chans.

LÄS OCKSÅ: "Jag tog fram en kniv för att ta mitt liv"

LÄS OCKSÅ: Alexandra-mordet: "hänsynslöshet och råhet"

Mannen skrek då efter hjälp och det kom fler boende som hjälptes åt att hålla fast den mordåtalade mannen tills polisen kom. En av dem tog kniven ifrån honom.

– Då grep vi honom och medan vi höll honom då så bad vi en av pojkarna att ringa till polisen.

Samtidigt försökte de komma in i det rum Alexandra stängt in sig på för att hjälpa henne.

– Jag skulle säga till henne att "vi håller honom så du behöver inte vara rädd". Då knackade jag dörren flera gånger och då såg jag att ingen…alltså ingen svara min knackande och jag försöker bryta så för att ta ut flickan men jag kunde inte bryta den för det var en ganska stark dörr, säger han i förhör.

Mannen berättar att den mordåtalade frågat sig varför Alexandra försökt rädda honom när han försökte ta sitt liv.

ANNONS

Sedan kom polisen.

Det riktades som sagt våld även mot mannen som gick emellan den åtalade mannen och Alexandra.

– Han får ta emot knivhugg som träffar hans byxor, i linningen ungefär men han har klarat sig utan fysiska skador, säger kammaråklagare Linda Wiking.

ANNONS