Håll ut – snart är högsommarvärmen tillbaka

Än är inte sommaren över. I mitten av nästa vecka kommer både värmen och solen till hela södra Sverige. – Det kommer in en varmfront från sydväst med chans till höga temperaturer, säger Per Holmberg, meteorolog på Foreca.

ANNONS
|

Trots att augusti har varit en ovanligt kall månadmed temperaturer nere på 10 grader, är sommaren inte helt över ännu. En varmfront från sydväst kommer i nästa vecka attletasig in över hela södra Sverige och på onsdag kan temperaturen stiga upp till 23-24 grader, med strålande sol.

– Detser ut att bli lite varmare väder framöver. Imitten av veckansom kommer, runt onsdagen, är detvarmluft som kommer upp från sydväst och bjuder hela södra Sverige på varmt väder, säger Per Holmberg, meteorolog på vädertjänstenForeca.

Chans till högsommarvärme

Högsommaren har känts långt borta,med mycketregn och till och med snö runtom i landet, men nu kan den göra en snabb comeback. Även under torsdagen är det chans till höga temperaturer – mellan 25-27 grader kan förväntas ilandets södra delar, Göteborg inkluderat.

ANNONS

– Under torsdagen kan det bli chans till riktig högsommarvärme,runt 25-27 grader. Dock kan det under dagen vara lite moln och liten risk förnågon regnskur, säger Per Holmberg.

"Passa på"

Trots den positiva prognosen är det ännu osäkert hur länge värmen stannar. Redan till helgen kan det bli mulet och runt 20 grader igen.

– Det kommer att vara fortsatt varmt i slutet av nästa vecka, medan helgen är mer osäker. Mitt råd är att passa på att vara ute i solen medan den är framme, säger Per Holmberg.

Värmen förväntas sträcka sig överstörre delar av landet. Längre norrutkommer temperaturen inte att nå liknande toppar under samma period och regnskurar kan förekomma.

ANNONS