Hagelskur öster om Göteborg

Åskovädret som drog fram öster om Göteborg under söndag eftermiddag bjöd även på hagel. Villaägare vittnar om så stora mängder att man fått ta fram snöskyffeln.
– Det är en topp i åskvädret just nu, säger Anders Wettergren, meteorolog på SMHI.

ANNONS
|

Under söndagseftermiddagen har flera åskskurar passerat öster om Göteborg. I Sjövik i Lerums kommun kom nederbörden som hagel. I bilder som skickats in till GP är hagelkornen stora och många. Marken är helt täckt och på altanen går det att skyffla ihop stora högar.

– Det är en topp i åskvädret just nu och hagel är inte orimligt. Det är omfattande åska och stora regnmängder. När det är mycket fukt i atmosfären som transporteras upp och ner i de här molnen så kan det bildas hagelkorn, säger SMHI:s meteorolog Anders Wettergren.

Klart i Göteborg

Åskvädret rör sig söderut längs kusten och väntas hålla sig öster om Göteborg. De centrala delarna av staden kommer därmed att ha klart väder hela kvällen även om det ser mörkt ut inåt land, säger Anders Wettergren.

ANNONS

– Det bildas hela tiden nya åskmoln och gamla omvandlas. Men allt ligger öster om Göteborg så Göteborg klarar sig precis. Molnen rör sig i ett band parallellt med kusten.

Skurar på nationaldagen

Imorgon väntas svalare och torrare luft dra in över Göteborg.

– Det här är sista dagen av en vecka med åskväder i Västsverige. När det upphör under kvällen så får vi en ganska klar natt och temperaturerna sjunker sen sakta dag för dag.

På Nationaldagen som firas på torsdag väntas temperaturen ha sjunkit rejält.

– Det ser ut att bli en ostadig dag med skurar och runt 16 grader.

ANNONS