Christofer Ahlqvist, Göteborgs-Postens chefredaktör.
Christofer Ahlqvist, Göteborgs-Postens chefredaktör. Bild: Robin Aron

Grattis Göteborg – gratis GP till alla i en vecka

Grattis Göteborg!
400 år är sannerligen ett jubileum värt att fira – och även om det, liksom 300-årsdagen, firas några år försent är det på sin plats med en present.
GP:s gåva blir gratis nyheter och reportage ända fram till nationaldagen för den som surfar in på GP.se.

ANNONS
|

Västkustens huvudstad firar 400 år med pompa och ståt, och det är under dagarna 2-5 juni som kalaset drar igång på riktigt med en jubileumsfestival. Göteborgs-Posten tar tillfället i akt och smygstartar stadens firande ännu lite mer med en nyhetspulserande gåva.

Mellan 30 maj och 5 juni publicerar GP nämligen bara artiklar utan betalvägg.

– Som Göteborgs största nyhetskälla känns det kul att vi på så här sätt kan vara med och bidra till firandet av staden, säger GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist.

Självklart kommer GP att rapportera från en rad festligheter i samband med Göteborgs jubileum, och allt är då tillgängligt för alla som surfar in på sajten. Men det vankas också studentutspring, fortsatta publiceringar av GP:s granskning #hennesnamnvar och såklart den aldrig sinande nyhetsrapporteringen om Göteborg, Sverige och världen.

ANNONS

Hoppas att många testar

En trevlig present till de som kanske funderat på att teckna en prenumeration – men inte tagit steget. Nu kan alla sondera terrängen och förhoppningsvis hitta artiklar som engagerar, berör, underhåller eller upprör.

Artiklar som publicerats innan den 30 maj kan fortsatt vara låsta för icke-prenumeranter, vill man läsa dem får man dock vänta till nationaldagen. Detta då GP just nu byter prenumerationssystem vilket gör att nya prenumeranter inte kan teckna en prenumeration förrän just den 6 juni.

– Vi hoppas att så många som möjligt nu går in och testar GP under gratisperioden, det är en fin möjlighet att få se all den journalistik vi levererar som vanligtvis är bakom betalvägg. Vår förhoppning är givetvis att några av de som nu testar att läsa oss sedan vill teckna en prenumeration och vara med och bidra till vår prisvinnande journalistik. Men framför allt ser vi det som en gåva till Göteborg, stort grattis!

LÄS MER: Storslam för GP och Stampen på ”mediabranschens Oscarsgala”

LÄS MER: Dubbla priser till GP under Årets dagstidning

LÄS MER: GP:s granskning vinner Guldspaden

ANNONS