GP fortsätter storsatsa – växer med 15 tjänster

Göteborgs-Posten fortsätter att storsatsa på det journalistiska innehållet. Efter årsskiftet utökas redaktionen med 15 nya tjänster.
– Vi ser att våra läsare verkligen vill ha kvalitetsjournalistik, säger chefredaktör Christofer Ahlqvist.

ANNONS
|

Under året som gått har GP haft en kraftig ökning av antalet digitala prenumeranter. Allt fler läsare är villiga att betala för god kvalitetsjournalistik. Det är bakgrunden till att GP nu väljer att satsa ännu mer på innehållet.

– Vi känner oss trygga med den vägen som vi har valt. Därför väljer vi att satsa ännu mer på journalistiken eftersom vi ser att våra läsare är villiga att betala för det, säger chefredaktör Christofer Ahlqvist.

Inom en snar framtid kommer redaktionen att växa med 15 nya tjänster.

LÄS MER:Göteborgs-Postens nya form ska lyfta fram journalistiken

Mer grävande journalistik

Enligt Christofer Ahlqvist har man under lång tid kunnat se ett ökande intresse för granskande journalistik, inte minst i samband med publiceringen av GP:s granskning av den kristna Hällebergsskolan i Ljungskile tidigare under hösten.

ANNONS

– Vårt gräv om Hällebergsskolan gav oss hundratals nya prenumeranter. När vi satsar och gör ordentligt genomarbetade jobb så ser vi att det direkt ger oss fler läsare, säger Christofer Ahlqvist.

Nu ska GP göra ännu mer granskande journalistik och tidningens grävgrupp utökas därför med ytterligare en reporter. Samtidigt breddas och stärks bevakningen av kranskommunerna runt Göteborg.

LÄS MER:Frågor och svar om Göteborgs-Postens nya design

Storsatsning på bild

Tidigare har en stor del av GP:s bildjournalistik byggt på externa frilansfotografer. Nu görs en rejäl satsning för att stärka GP:s bildjournalistik ytterligare och efter årsskiftet ska fyra nya fotografer anställas.

– Vi lägger mer resurser på eget foto, i stället för att köpa in det. Överlag ser vi att det blir ett bättre jobb när fotograferna arbetar tillsammans med reportrarna, säger Christofer Ahlqvist.

LÄS MER:Göteborgs-Posten storsatsar på direktsänd tv

Satsningen hänger också ihop med en större satsning på TV och rörlig bild, som också tillkommer efter årsskiftet. Nu ska GP:s direktsändningar från nyhetshändelser och sportsändningar från fotboll- och hockeymatcher bli ännu fler och ännu bättre.

– Vi ser att våra läsare har ett stort intresse för rörlig journalistik och det har ökat stadigt över det senaste året. Vi kommer att öka antalet sändningar och också snabbare komma ut i sändning, säger Christofer Ahlqvist.

ANNONS

GP söker fler journalister

Göteborgs-Posten ska bland annat anställa TV-chef, grävreporter, kulturreporter och sportredaktör. Läs mer om jobben här.

ANNONS