Haga, Göteborg.Drönarbild
Haga, Göteborg.Drönarbild Bild: Robin Aron

Göteborg med på lista över bästa resmålen 2023

Amerikanska nyhetskanalen CNN har listat årets hetaste resmål – och Göteborg finns med på listan.

ANNONS
LocationGöteborg||

I CNN:s motivering av Göteborgs plats på reselistan nämner nyhetskanalen bland annat att Göteborg har röstats fram som världens mest hållbara resedestination av Global Destination Sustainability Index flera år på raken. Till det utnämnde Lonely Planet Göteborg till världens mest hållbara stad 2021.

Men att det är just 2023 som man enligt artikelförfattaren Tamara Hardingham-Gill ska resa till Göteborg, beror på flera andra anledningar.

Inte nog med att firandet av Göteborgs 400-årsdag äntligen ska äga rum i juni 2023, till det kommer kung Carl XVI Gustav, som firar 50 år på tronen, att besöka Göteborg på stadens officiella födelsedag 4 juni.

ANNONS

Och, såklart, Göteborgsvarvet som går av stapeln den 13 maj 2023.

Andra destinationer på CNN:s lista som delar plats med Göteborg är västra Australien, Fiji, Thessaloniki i Grekland och Bogotá i Colombia.

LÄS MER:Det här händer under 2023

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS