Göteborg är nästa nya heta weekend-mål

Göteborg kommer bli nästa nya heta resmål – i alla fall om man får tro reseguiden Rough guides.

ANNONS
|

Göteborg har redan utsetts till den coolaste staden; till den vildaste, vänligaste och mest sociala. Staden på G har utsetts till fem-i-topp bland Europas städer och är dessutom den regnvänligaste staden efter kommunala satsningar.

Nytt weekend-resmål

Nu lyfter reseguiden Rough Guides Göteborg som nästa nya heta weekend-resmål. Kanske är de till och med lite senapå bollen? För turismen till Göteborg ökar bland den mesta i Europa.

2015 ökade de utländska turisterna i Göteborg med 21 procent. Göteborg slår därmed både Paris, London, Berlin och Madrid – i procentuell ökning.

Godbitarna

Rough Guide motiverar sin bedömning genomgodbitar som den lokala matkulturen med mycket fisk och skaldjur, sköna shoppingstråk, så som området runt Magasinsgatan och Järntorget, och närheten till naturen.

ANNONS

Utöver det ovannämnda lyfter också reseguiden Göteborgs kafékultur. Visserligen är det omtvistat ifall Göteborg verkligen är Sveriges cafétätaste stad, men oavsett så behöver man inte gå många meter för att komma till otroliga bullar, gott kaffe och mysig stämning.

"Piskad av havsvattnet" – på ett bra sätt

Samtidigt lyfts staden fram som en plats som omfamnat utveckling.

"Göteborg är stärkande. På ett uppfriskande sätt: staden är byggd vid kanalen, piskad av havsvattnet och influerad av sin hamnkaraktär. Men staden är stärkande på andra sätt också: genom utveckling. Enorm utveckling", är ett av många utdrag i texten.

Den västsvenska högkonjunkturen tillsammans med den ökade befolkningsmängden beskrivs också som tecken på den bubblande och uppfriskande utvecklingen.

Det som för göteborgaren kan uppfattas som lite knöligt: att det byggs om i vartenda hörn av hela stan lyfter Rough Guide som en "bulldozer-och-geni-plan" som få europeiska städer kan stoltsera med.

ANNONS