Glas krossades – sedan började byggnaden brinna

En lokal i närheten av Backaplan på Hisingen har brunnit under natten mellan måndag och tisdagen. Polis och räddningstjänst ryckte ut till platsen efter att larmsamtal om glaskross ringts in.
– Rökdykare har varit inne, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl på polisregion väst.

ANNONS
|

Polisen fick under den sena natten mellan måndag och tisdag in larmsamtal om att glaskross hörts från en lokal i Kvillebäcken, där det pågick ett ombygge. Polisen var snabbt på plats – och då visade det sig brinna i byggnaden.

– I nuläget finns det ingen naturlig orsak bakom branden och därför är misstanken grov mordbrand. Nu får vi avvakta vad den tekniska utredningen visar, säger Anna Göransson, presstalesperson i region väst.

Hennes kollega meddelar:

– Polispatrullerna som var först på plats kunde släcka det mesta av elden med sina egna brandsläckare, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl på polisregion väst.

ANNONS

Flera sågs lämna

I samband med händelsen sågs också flera personer lämna platsen och lokalen ligger i anslutning till flera flerbostadshus.

Ingen människa ska ha kommit till fysisk skada i branden.

– Rökdykare var inne och de hittade ingen, säger Nordqvist.

Lokalen som brunnit är avsedd för någon form av affärsverksamhet eller liknande. Det rör sig alltså inte om någon bostad.

ANNONS