Fyra personer är frihetsberövade efter att en man fått sin halskedja avryckt vid Frölunda torg. Bilden är från ett tidigare tillfälle.
Fyra personer är frihetsberövade efter att en man fått sin halskedja avryckt vid Frölunda torg. Bilden är från ett tidigare tillfälle. Bild: Bengt Christian

Fyra anhållna för halsbandsryckning

Fyra personer har gripits efter att en man fått sin halskedja avryckt vid Frölunda torg.
– Samtliga är frihetsberövade och ska höras, säger Christer Nylén, biträdande lokalpolisområdeschef i Storgöteborg.

ANNONS
LocationGöteborg|
|

På onsdagseftermiddagen greps fyra personer i närheten av Frölunda torg efter att en äldre man fått sin halskedja avryckt utanför köpcentrumet. Mannen var på väg att lämna platsen när en ung man ska ha närmat sig honom, därefter dansat närgånget och ryckt av hans halskedja, uppger polisen på sin hemsida.

Den äldre mannen kunde därefter med hjälp av ordningsvakter peka ut personen på köpcentrumets övervakningskameror.

– Där ser de att den här personen har samröre med fyra andra, att han ansluter till dem efter att stölden genomförts, säger Christer Nylén, lokalpolisområdeschef i Storgöteborg.

Fyra personer frihetsberövade

Samtliga fem kunde gripas i närområdet. En av personerna var både minderårig och efterlyst sedan tidigare, och omhändertogs därför av annan myndighet. Övriga är frihetsberövade och ska förhöras.

ANNONS

– Samtliga är frihetsberövade och ska höras. Det är en utredning som pågår och brottsrubriceringen är grov stöld.

Flera halsbandsryckningar har inträffat i Göteborgsområdet under den senaste tiden. Christer Nylén vet ännu inte om de fyra frihetsberövade kan kopplas till fler brott av samma karaktär.

– Det är det vi håller på att efterforska nu. Men vi har gripit andra personer för liknande händelser de senaste veckorna, och det är inte dessa vad jag förstått. Det verkar vara flera som håller på med det här, säger Christer Nylén.

ANNONS