Fullt utvecklad brand i villa

Det började under lördagen brinna i en villa i Angered, Göteborg. Det rörde sig om en fullt utvecklad brand med kraftig rökutveckling. En person fick föras till sjukhus med lindriga skador.

ANNONS
|

17.49 inkom ett larm om en brand i Rannebergen, Göteborg. Det ska enligt räddningstjänsten ha rört sig om en villa som brann.

– Det ska vara en fullt utvecklad brand med kraftig rökutveckling, sa Niclas Fogelqwist, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten var på plats med omkring 25 brandmän som jobbade med att släcka branden. Först bedömdes det att det fanns risk att branden skulle sprida sig till närliggande hus.

– Man släcker och försöker förhindra brandspridning, sa Martin Olsson vid räddningstjänsten.

Under kontroll

Vid 19.30 meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll och att det inte längre fanns risk för spridning. Släckningsarbetet kommer dock pågå under lördagskvällen och natten.

ANNONS

– Det är rasrisk i huset så vi måste släcka utifrån, sa Martin Olsson.

Vad som orsakade branden är oklart. Även var branden har startat är svårt för räddningstjänsten att avgöra på grund av den stora omfattningen.

– Det är nog en totalskada, finns inte mycket kvar av huset, sa Martin Olsson.

En förd till sjukhus

Polis fanns på plats för att spärra av området. Även ambulanser tillkallades. En person uppges ha blivit skadad i samband med branden.

– En man har fått föras till sjukhus, med lindriga skador, sa Matilda Melin, kommunikatör vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

ANNONS