Poliser på Andra Långgatan i Göteborg
Fyllecellerna på Skånegatan var fullbelagda redan innan klockan 03 i natt. Genrebild. Bild: Sanna Tedeborg

Fulla fylleceller efter hårt festande i natt

Fyllecellerna på Skånegatan i centrala Göteborg var redan innan klockan 03 fullbelagda för natten, och polisen tvingades därför att även öppna sitt intag i Mölndal. Men trots det hårda festandet har få våldsbrott begåtts.
– Det har varit lite tjafs och småbråk men inte av någon allvarligare karaktär, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS
|

Onsdagens lättade coronarestriktioner gjorde polisens jobb svårare i natt. Festandet under återöppningshelgen verkade enligt inte veta några gränser enligt polisens vakthavande befäl Johan Ljung, som beskriver natten med ett ord:

– Fylla.

Ett 50-tal omhändertogs under natten till lördagen, vilket gjorde att fyllecellerna på Skånegatan i centrala Göteborg var fullbelagda redan innan klockan 03.

– Det har druckits i omöjliga mängder. Vid ett normalfall klarar vi oss med Skånegatan, men där är det helt fullt, så vi har fått öppna upp i Mölndal också, säger Johan Ljung.

”Lite tjafs och småbråk”

På andra håll i regionen var natten dock mer händelsefattig.

– Det har faktiskt varit relativt lugnt på annat håll. Epicentrum är Göteborgs city.

ANNONS

Men trots det hårda festandet i stan skedde inga allvarligare händelser.

– Det har varit lite tjafs och småbråk men inte av någon allvarligare karaktär, säger Christer Fuxborg

Ökad polisbemanning

Att så många omhändertagits kan också ha sin förklaring i den ökade polisbemanningen under helgen. Fler poliser ute på gatorna leder också till att fler allvarligt berusade personer upptäcks, menar Johan Ljung.

– Helginsatsen var lite större, och ju mer vi är ute desto mer hittar vi. Men det är väldigt många som inte kunnat ta hand om sig själva i natt, säger det vakthavande befälet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS