Poliser på Andra Långgatan i Göteborg
Fyllecellerna på Skånegatan var fullbelagda redan innan klockan 03 i natt. Genrebild. Bild: Sanna Tedeborg

Fulla fylleceller efter hårt festande i natt

Fyllecellerna på Skånegatan i centrala Göteborg var redan innan klockan 03 fullbelagda för natten, och polisen tvingades därför att även öppna sitt intag i Mölndal. Men trots det hårda festandet har få våldsbrott begåtts.
– Det har varit lite tjafs och småbråk men inte av någon allvarligare karaktär, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS
|

Onsdagens lättade coronarestriktioner gjorde polisens jobb svårare i natt. Festandet under återöppningshelgen verkade enligt inte veta några gränser enligt polisens vakthavande befäl Johan Ljung, som beskriver natten med ett ord:

– Fylla.

Ett 50-tal omhändertogs under natten till lördagen, vilket gjorde att fyllecellerna på Skånegatan i centrala Göteborg var fullbelagda redan innan klockan 03.

– Det har druckits i omöjliga mängder. Vid ett normalfall klarar vi oss med Skånegatan, men där är det helt fullt, så vi har fått öppna upp i Mölndal också, säger Johan Ljung.

”Lite tjafs och småbråk”

På andra håll i regionen var natten dock mer händelsefattig.

– Det har faktiskt varit relativt lugnt på annat håll. Epicentrum är Göteborgs city.

ANNONS

Men trots det hårda festandet i stan skedde inga allvarligare händelser.

– Det har varit lite tjafs och småbråk men inte av någon allvarligare karaktär, säger Christer Fuxborg

Ökad polisbemanning

Att så många omhändertagits kan också ha sin förklaring i den ökade polisbemanningen under helgen. Fler poliser ute på gatorna leder också till att fler allvarligt berusade personer upptäcks, menar Johan Ljung.

– Helginsatsen var lite större, och ju mer vi är ute desto mer hittar vi. Men det är väldigt många som inte kunnat ta hand om sig själva i natt, säger det vakthavande befälet.

ANNONS