Företaget Essity varslar i Göteborg

Det svenska hygien- och hälsobolaget Essity varslar tjänster i Göteborg. Anledningen är att man öppnar upp nya kontor i Portugal och Mexiko. ”Processen kommer genomföras med respekt och omtanke för våra kollegor”, säger Cathrin Strinnholm, chef på HR-avdelningen.

ANNONS
|

Företaget Essity som tillverkar hygienartiklar som mensskydd, sårvård och blöjor har 1100 anställda som jobbar på affärscentret i Göteborg. Nu kommer totalt 13 tjänster försvinna när företaget öppnar ett nytt kontor i Portugal och ett i Mexiko.

Som ett led i utvecklingen av våra arbetsmetoder för att bli mer innovativa, mer effektiva och därmed mer konkurrenskraftiga, har Essity för avsikt att etablera Business Service Centers för gemensamma tjänster i Lissabon, Portugal och i Santa Fe, Mexico City”, säger Cathrin Strinnholm, Human Resources Manager Lead, i ett skriftligt uttalande.

Lagt varsel under onsdagen

På de nya kontoren med fokus på ”Global Business Services och IT” ska omkring 300 personer arbeta. Tjänsterna som påverkas i Göteborg ska flyttas till Lissabon. Ett par av dem försvinner helt, vilket framgår i meddelandet som skickats ut till de anställda.

ANNONS

”Vi kommer göra vårt yttersta för att hitta nya tjänster i Göteborg och vi kommer att erbjuda omlokalisering till Lissabon. Tyvärr kan vi ändå inte utesluta att det blir en övertalighet, därför har vi idag den 11 maj lagt ett varsel om sex tjänster hos Arbetsförmedlingen och inlett fackliga förhandlingar. Processen kommer genomföras med respekt och omtanke för våra kollegor.”

Planen är att det nya beslutet träder i kraft under andra kvartalet år 2023. Det är inga andra av Essitys arbetsplatser i Sverige som påverkas.

LÄS MER:Lägre vinst för Essity

LÄS MER:Svenska bolag kapar banden helt till Ryssland

LÄS MER:Inflationen tog vinsten – nu dyrare toapapper

ANNONS