"Flyg till Strömstad hade varit jättebra"

Från Landvetter går det direktflyg till cirka 90 destinationer. Förra veckan blev det klart att utbudet kommer att utökas med den vietnamesiska ön Phu Quoc i december 2018. Men till stora delar av världen – bland annat Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Australien – krävs det fortfarande att man byter flyg på annan ort.
Vart skulle du vilja att nästa flyglinje från Landvetter går till?

ANNONS
|
Bella Matulu, 23, Göteborg.
Bella Matulu, 23, Göteborg. Bild: Henrik Brunnsgård

Bella Matulu, 23, Göteborg:

– Jag kommer från Kongo, så det vore bra om det vore lättare att ta sig dit. Jag har fortfarande släktingar där och åker ner ungefär en gång per år. I dag är det enklast att resa via Paris, men det är ganska sällan som det går direktflyg därifrån till Kongo. Så ibland får jag åka till Turkiet och sen via Etiopien. Det händer också att jag får sova över i Turkiet över för att byta flyg nästa dag.

LÄS ÄVEN: Ny flyglinje från Göteborg – till exotiska destinationen

Jessika Devert, 49, Södertälje med sonen Adrian, 15.
Jessika Devert, 49, Södertälje med sonen Adrian, 15. Bild: Henrik Brunnsgård

Jessika Devert, 49, Södertälje (Här med sonen Adrian Devert, 15):

ANNONS

– Någonstans långt borta. Jag och min man har en plan att flyga ner till Australien och sedan backpacka vägen upp genom den del av Asien som inte är så utforskad ännu – alltså inte Thailand, utan Vietnam och Kambodja. Sen vill vi gärna åka till både Korea och Japan. Sydafrika är också ett ställe som jag gärna skulle åka till.

LÄS ÄVEN: Ny flyglinje öppnar från Göteborg

Charlotte Fredriksson, 47, Strömstad.
Charlotte Fredriksson, 47, Strömstad. Bild: Henrik Brunnsgård

Charlotte Fredriksson, 47, Strömstad:

– Flyg till Strömstad hade varit jättebra. Då skulle jag slippa ta tåget eller bussen. Det är i alla fall vad jag sitter och tänker på just nu. Min buss var med om en olycka i morse så jag blev en och en halv timme försenad. Det är andra gången i mitt liv som jag är försenad. Jag skulle till en reklamfilminspelning i Göteborg och vågade inte ta tåget för att det ju aldrig är i tid.

Rolf Tagesson, 65, Ed.
Rolf Tagesson, 65, Ed. Bild: Henrik Brunnsgård

Rolf Tagesson, 65, Ed:

– Tillbaka till Landvetter. När klotet håller på att ta slut – ska vi då fortsätta pumpa iväg oss jorden runt? Är det smart? Nej, det tycker inte jag. Jag förstår inte vitsen eller euforin med att dra till Vietnam. Tillväxten måste hela tiden öka för att vi ska klara av det här. Men trots att så gott som alla vet om att det inte går kör vi ändå. Det är som om vi är berusade.

ANNONS

Har du något förslag på smultronställen på närmre avstånd?

– Himlen finns runt hörnet. Bohuslän och Dalsland är väldigt vackert. Eller Värmlandsnäs på Lurö skärgård. Det är ett kanonställe.

Hugo Simonsson, 18, Kungälv och David Hedgren, 19, Vänersborg.
Hugo Simonsson, 18, Kungälv och David Hedgren, 19, Vänersborg. Bild: Henrik Brunnsgård

Hugo Simonsson, 18, Kungälv:

– Någonstans i USA. New York kanske? Jag skulle vilja åka dit. Det är en stor stad med mycket möjligheter. Det skulle vara skönt att slippa byta flyg och vänta på någon annan flygplats. Det är betydligt smidigare att åka en halv dag över Atlanten från Göteborg än att åka en timme i London, vänta tre timmar, och sedan flyga en halv dag.

David Hedgren, 19, Vänersborg:

– Tokyo. Jag har varit där förut och det är väldigt trevligt. Det är väldigt annorlunda mot här. Speciellt på våren är det jättevackert. Då är det nästan sommarvärme, fast det blir aldrig så kallt som vi har det i Sverige. Det är lagom hela tiden. Och så är alla körsbärsblommor riktigt fina. I dag får man mellanlanda i Finland på vägen dit. Och när jag reste hem fick jag åka via London.

ANNONS