Flera tunnlar i Göteborg stängs helt i veckan

På onsdag och torsdag natt ska belysningen i Lundbytunneln bytas och därför stängs den av helt mellan 20.00 och 05.30.
– Det har aldrig hänt förut, säger vägtrafikledare Mats Olsson. Under helgen stängs dessutom både Gullbergstunneln och Götatunneln helt.

ANNONS
|

I slutet av veckan och under helgen kan det bli lite krångligare att köra bil i Göteborg, då flera tunnlar ska stängas för underhållsarbete.

Den gamla belysningen i Lundbytunneln ska bytas ut och det vanliga vid avstängningar är att ett tunnelrör hålls öppet. Men så kommer inte att ske onsdag och torsdag natt.

– För att kunna göra det på ett trafiksäkert sätt måste vi stänga tunneln helt. Det har aldrig hänt förut, säger Mats Olsson, vägtrafikledare på Trafik Göteborg.

Flera tunnlar stängs av

På onsdag och torsdag kväll stängs tunneln alltså av klockan 20.00 och öppnar inte igen förrän 05.30 morgonen efter. De som brukar färdas i Lundbytunneln får ta en annan väg.

ANNONS

Dessutom stängs både Gullbergstunneln och Götatunneln av helt för underhållsarbete under helgen. De kommer vara stängda från och med fredag den 17 december klockan 21.00 fram till på måndag klockan 05.00.

En likadan avstängning av Lundbytunneln är planerad till torsdag den 16 och fredagen den 17 december.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS