Flera trafikolyckor efter nattens snöfall

Det blev stökigt i morgontrafiken efter ett kraftigt snöfall under natten till torsdagen. Och under eftermiddagen kan nya snöbyar dra in över Västkusten.

ANNONS
|

Nattens snöoväder har lokalt varit kraftigt. Innan snöröjningen hann ikapp påverkades flera linjer i kollektivtrafiken, främst på grund av halka. Busstrafiken var särskilt drabbad där flera hållplatser drogs in på grund av snöovädret.

– Det är snön som ställer till det och bussarna får problem innan det har hunnit plogas. Men det släpps på mer och mer nu, så det kommer att bli bättre allt eftersom, sade Minka Sidow på Västtrafiks störningsjour under torsdagsmorgonen.

Enligt SMHI har det värsta snöfallet redan dragit bort från Göteborg men fler snöbyar kan eventuellt dra in över Västkusten under eftermiddagen.

– Det är en del snöbyar ute på Nordsjön och över Skagerrak som kan ta sig in under eftermiddagen och kvällen. De värsta snöbyarna ser ut att dra in mer ner mot södra Halland men det kan dra in lite lokala snöbyar även i Göteborgsregionen, säger Viktor Bergman, meteorolog på SMHI.

ANNONS

Trafiken påverkades under morgonen

Under morgonen inträffade också ett flertal trafikolyckor. Vid 07.30 tiden skedde en singelolycka på E20 vid Torpamotet. Kort senare var flera bilar inblandade i en olycka på E6 i höjd med Kållered. Även vid Rollsbomotet i Kungälv skedde en olycka där flera bilar ska ha varit inblandade.

– Vi är högt belastade nu, det är mycket att göra, säger Peter Zettersten på räddningstjänsten under torsdagsmorgonen.

Trots snöovädret var trafikläget lugnare än vad polisen förberett sig för.

– Det ser faktiskt lite bättre ut än jag trodde. Det har ändå kommit tio centimeter nysnö i Göteborg. Det är klart det ha varit en del olyckor, men inget allvarligt, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson under torsdagsmorgonen.

Västtrafik varnade för telefonköer

Utöver indragna hållplatser och förseningar varnade även Västtrafik för telefonköer till bokning av färdtjänst och sjukresor. ”Den som ändå väljer att boka en resa får räkna med förseningar”, går att läsa på Västtrafiks hemsida.

Strax innan klockan nio på morgonen meddelade Västtrafik att det inte längre var några större trafikstörningar.

– Vi har fortsatt lite inställda delsträckor på vissa linjer men inga stora trafikstörningar. All information dyker också upp i appen när man söker på sin resa, säger Jane Warik på Västtrafiks störningsjour.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS