Flera personrån under natten

Två pojkar i 15-årsåldern blev på fredagskvällen rånade av en grupp ungdomar vid Korsvägen. De blev bland annat av med sina kläder, armband, halsband, och väska under hot om att bli knivhuggna.
Under natten hände flera personrån på olika platser i Göteborg

ANNONS
|

Polisen larmades om rånet vid Korsvägen klockan 20.26 på fredagskvällen. Ungefär 15 minuter tidigare hade ett tiotal ungdomar kommit fram till två pojkar i 15-årsåldern, delat på dem och tvingat av dem saker.

Bland annat ska pojkarna ha blivit av med klädesplagg, skor, armband, halsband och en väska. Samtidigt ska gruppen ha hotat pojkarna med knivhuggning, dock utan att visa någon kniv.

Rånarna ska ha lämnat platsen med spårvagn i riktning mot centralstationen. Ingen har gripits men polisen har tagit upp anmälningar om rån och övergrepp i rättssak.

– De fick lite för långt försprång, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

ANNONS

Vet du om de fastnat på bild på spårvagnen?

– Det kan jag inte svara på, men det är klart att man kan titta på det.

Pojkarna har inga kända fysiska skador.

Senare under natten skedde ytterligare flera personrån.

Den ena skedde vid Torslandaskolan där en man i 30-årsåldern blev rånad på bland annat pengar. Den andra skedde på Lorensbergsgatan bakom McDonalds då en man i övre tonåren blev rånad på en halskedja.

– Sedan har vi ett rån på Linnégatan i Haga. Där har jag inte så mycket information ännu, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS