Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Flera överfall – äldre man ryckt på guldkedja

En äldre man blev under onsdagen ryckt på sin halskedja vid en spårvagnshållplats i Gamlestaden. Tre misstänkta gärningsmän sågs springa från platsen. Strax därefter skedde ett liknande överfall. Polisen söker i området med flera patruller.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan två på onsdagen som en äldre man blev rånad på en guldkedja av tre okända män. Ett vittne såg händelsen och larmade polis.

– Efter överfallet sprang de från platsen i okänd riktning, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Ytterligare en man utsatt

Knappt en halvtimme senare skedde ett nytt överfall, även det i Gamlestaden. Men det är enligt Peter Adlersson för tidigt att fastslå att det rör sig om samma gärningsmän.

– Det är samma område som det andra. Vi får titta på signalement och se om de överensstämmer, säger han.

Under den andra attacken ska det ha rört sig om två gärningsmän som åter försökt rycka en halskedja.

ANNONS

– Anmälaren ringde in om sin svärfar som ska ha blivit attackerad. Man ska ha försökt rycka en guldkedja från den här mannen men har inte lyckats. De fick inte med sig något.

Svärsonen ska sedan ha försökt jaga efter personerna som försvann till fots.

Många kedjeryckningar under sommaren

Enligt Adlersson är flera polispatruller på plats för att söka efter de misstänkta gärningsmän, som ska vara i 15- till 20-årsåldern.

Han påpekar också att polisen haft många ärenden av denna typ under sommaren.

– Det har varit väldigt mycket. Det var inte längesen vi grep ett helt gäng i samband med ett sånt här rån, men det är flera grupperingar som håller på, säger Peter Adlersson.

Texten uppdateras.

ANNONS