En personbil och en minibuss krockade på länsväg 2696 strax söder om Skara. Snöfall och halka tros ha bidragit till olyckan.
En personbil och en minibuss krockade på länsväg 2696 strax söder om Skara. Snöfall och halka tros ha bidragit till olyckan. Bild: Johan Sjöström

Flera krockar i snöfallet – ”mycket halt” inåt landet

Vid lunchtid på måndagen började temperaturen falla och regnet övergick till snö. Inåt landet har flera olyckor inträffat i halkan.
– Det är mycket halt i Skaraborgstrakten, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

ANNONS
|

Måndagens regn övergick till snöfall vid lunchtid. På flera håll inåt landet orsakade snöfall och plötslig halka problem i trafiken.

Strax söder om Skara, på länsväg 2696, krockade en personbil och en minibuss.

– En person klagade på bröstsmärtor. Vi är på plats, liksom räddningstjänst. Det är lite halt däruppe, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Nästa krock inträffade på Stenumsvägen, i kurvan vid kyrkogården. Där var tre bilar inblandade i en olycka, men ingen person ska ha skadats, enligt polisen.

Strax före klockan 13 var två bilar inblandade i en olycka på länsväg 2931 vid Ekby, Mariestad.

– Det ska vara en personbil i diket, som ligger på taket. En klagar på nacksmärtor och en på ryggsmärtor. Det är mycket halt på platsen, säger Fuxborg.

ANNONS

Skolbuss körde i diket

Vid 16-tiden var en lastbil och en personbil inblandade i en olycka i Herrljunga. Skadeläget är i nuläget oklart.

Kort därefter inträffade ytterligare en olycka i Lidköping. En skolbuss hade då kört av vägen och hamnat i diket. Ingen person ska ha kommit till skada, enligt polisen, och barnen har nu fått gå ombord på en ersättningsbuss.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS