Flera knivskurna i Göteborg – misstänkt mordförsök

Sent på lördagskvällen ska flera personer ha blivit knivskurna i samband med ett bråk på Gibraltargatan i Göteborg. En utredning om försök till mord har inletts, och enligt polisen ska flera inblandade ha koppling till kriminella grupperingar i Biskopsgården.

ANNONS
|

Vid klockan 22.26 på lördagskvällen larmades polisen till Gibraltargatan i Göteborg.

– När polisen kommer till platsen så påträffar man en person som har knivskurits, och vi får då uppgifter om att det har skett ett bråk på platsen, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst.

Utreder försök till mord

Flera av de inblandade har dock lämnat platsen när polisen anländer, men senare får man information om att flera personer ska ha blivit knivskurna i samband med bråket.

– Ytterligare tre personer har kommit in till Sahlgrenska med knivskador under kvällen, säger Hans-Jörgen Ostler.

En utredning om försök till mord har inletts, och enligt polisen verkar flera av de inblandade personerna ha koppling till kriminella grupperingar i Biskopsgården.

ANNONS

Kan finnas kopplingar till skjutning

Flera förhör har genomförts med anledning av händelsen, men det är ännu inte klarlagt exakt vilka som varit involverade i bråket.

– Vi har fyra personer som är skadade och de vet vi ju vilka de är, säger Hans-Jörgen Ostler.

Och polisen utesluter inte att det kan finnas kopplingar till dödsskjutningen i Länsmansgården som inträffade under torsdagen.

– Det är alldeles för tidigt att säga. Vi följer ju bevisen dit de bär oss, men vi utesluter det inte.

Stabilt skadeläge

Samtliga fyra ska ha fått vård för sina skador, men vid 10-tiden på söndagen var endast en person, en man i 30-årsåldern, kvar på sjukhuset.

– Men tillståndet är stabilt, uppger Sahlgrenskas pressjour.

LÄS MER:Skottlossning på Hisingen – man i 20-årsåldern död

ANNONS