Flera inbrott i husbilar i Göteborg – polisen misstänker liga

Fem husbilar runt om i Göteborg har under tisdagen haft inbrott, och tjuvarna har fått med sig allt ifrån mobiltelefoner till kontanter och nycklar. Enligt polisen kan det röra sig om en liga.

ANNONS
|

Under tisdagen har polisen larmats om inbrott i fem olika husbilar runt om i Göteborg. Husbilarna har stått i Gullbergsvass, Skeppsbron, Krokslätt, Kungälv och Kållered.

– Det är ägarna till husbilarna som har varit borta och när de har kommit tillbaka har de sett att det saknas mobiltelefoner, kontanter och nycklar, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt polisen har ägarna lämnat husbilarna låsta, och när de återvänt till bilarna har dörrarna till förarplatsen eller sovdelen varit uppbrutna.

– Att inte lämna kvar värdesaker i husbilen är ett tips, säger Adlersson.

Att så här många inbrott i husbilar anmälts under samma kväll är ovanligt, menar Peter Adlersson.

ANNONS

– Det sticker ut. Det är väldigt många för att vara för en kväll, säger han.

Finns det något samband mellan inbrotten?

– De har skett under en så kort tid, mitt på dagen, och på en ganska begränsad geografisk yta. Så det kan mycket väl finnas ett samband, att man åker runt och gör inbrott, säger Peter Adlersson.

Man utesluter inte heller att det kan röra sig om mer än en liga.

– Det kan vara flera gäng som åker omkring här, säger Adlersson.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt för inbrotten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS